Суспільство (відео)

В ОДА розподілять 11 мільйонів для реконструкції спортивних об’єктів (Відео)

Менська громада змушена піти на вимушений крок – зачинити двері єдиного на весь район спортивного комплексу, що знаходиться на території стадіону «Колос». Зала для занять спортом визнана аварійною. Її вже обнесли попереджувальними стрічками, дітей і близько до неї не пускають. Нині менський спортзал треба або зносити, або реконструювати.

«Іншої зали ми не маємо. Якщо цей заклад ми не відремонтуємо, то район залишиться без спортивного приміщення», — Олександр Мисник – голова Менської районної ради.

У Менському районі вже все обрахували і навіть розробили проект реконструкції. Для того, щоб дати друге життя спортивній залі, необхідно три мільйони гривень. План дій Менська районна рада надіслала на конкурс, який оголосив Державний фонд регіонального розвитку. На відновлення об’єктів спортивної сфери загалом на Чернігівщину фонд виділив понад 11 мільйонів гривень, тож Мена сподівається, що її проект буде профінансований. Голова Менської райради відзначив, що ця ідея знаходить підтримку місцевої громади.

«Кошти плануємо залучити і з місцевого бюджету, також нас підтримали місцеві підприємці, які теж готові дати гроші на фінансування реконструкції цього приміщення», — Олександр Мисник – голова Менської районної ради.

Цьогоріч у конкурсі, який ДФРР оголосив на Чернігівщині, беруть участь 18 спортивних проектів. Більшість із них спрямована на відновлення занедбаних стадіонів і приміщень спортивних комплексів. Конкурсна комісія обере лише кілька, які профінансує державний фонд.

«Для мене головне, що всі ці соціальні проекти – вони дуже важливі, бо фізичне виховання – це елементи національно-патріотичного виховання», — Вадим Антошин – член конкурсної комісії

Свою проектну пропозицію на засіданні конкурсної комісії презентував і Семенівський район – край сильних футболістів. Він має потужну команду, утім, жодних умов для тренування спортсменів. Їхній проект вартістю півтора мільйона гривень – це будівництво сучасного стадіону.

«Це стадіон зі штучним покриттям, це останнє покоління синтетичної трави, що зведе до мінімуму травмування гравців, дасть змогу займатися футболом й іншими видами спорту. Хочемо, щоб держава вклала кошти в наше майбутнє. Це дасть змогу залучити і дітей, і дорослих, які мешкають у місті Семенівка», — Сергій Деденко – голова Семенівської райдержадміністрації.

Торік за 91 мільйон гривень із Фонду регіонального розвитку на Чернігівщині вдалося відновити 65 об’єктів інфраструктури. За тиждень стане відомо, спортивні проекти яких сіл, селищ, міст і районів обере комісія для реалізації. На перемогу сподівається і Менська громада, яка, ідучи по шляху реформи з децентралізації, за кілька місяців проведе перші вибори.

Ще статті по темі

Back to top button