Суспільство (відео)

Валентин Мельничук – про злободенні проблеми Чернігівщини (Відео)

Перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук розповів ЧЕline про баталії довкола новобудови, що по вулиці Чорновола, роботу поліції у виборчий період, децентралізацію та ситуацію з РЛП «Ялівщина» та багатостраждальною чернігівською залізничною лікарнею.

Яка ситуація з підключенням до електромережі новобудови по вулиці Чорновола?

— Там спостерігаються зловживання з боку власників забудови. Вони обирали технічні умови для підключення цього об’єкта до електромережі, а потім десятки разів перепробували і трансформатор, і лінію. Через це й вийшла нестиковка: одні замовляли, треті видавали технічні умови третім сторонам.

Зараз і вийшло таке. Але в цьому вини «Чернігівобленерго» немає. Міський голова розуміє ситуацію. Він заявив, що всі крапки над «і» будуть розставлені. Будуть залучені інвестори. 2-3 місяці – і ситуація буде вирішена.

Як ви оцінюєте роботу поліції Чернігівщини під час виборчого процесу?

— Ніяк. Справа в тому, що є порушення виборчого законодавства, є розуміння боротьби з порушеннями, але проявляється фактично політична безграмотність, тому що вони повинні бути на стороні закону, а закони для всіх однакові.

Чому на Чернігівщині врешті прорвалася децентралізаційна «блокада» і почали створюватися об’єднані територіальні громади?

— Сама процедура прийняття рішення з організації об’єднаних громад дуже заангажована. Зараз окреслені плани з об’єднання громад зриваються, тому що одна громада не хоче об’єднуватися, друга – хоче. А говорити про те, що ми відразу пристосовуємося під ті вимоги часу, немає сенсу, тому що воно так не є.

Зараз ми приймаємо рішення оперативно: група працює при обласній раді, і рішення будуть прийматися оперативно для того, щоб забезпечити їх фінансування в 2017 році, що вони мали основу, аби працювати, як об’єднані громади.

Ситуація із РЛП «Ялівщина»

— Спільнота Чернігівщини завжди вимагає свої права, щоб захистити державний парк «Ялівщина» чи «Кордовка», тому що зелені насадження – це легені міста Чернігова. І весь час Чернігів був «Святим місцем» через те, що тут було багато церков і зелені.

Чисте повітря говорило про те, що люди жили в тій аурі, щоб творити і любити, робити ту роботу, яка до душі людині. А зараз ми це знищуємо, йде урбанізація.

Через це проблема екології дуже проблематична у нашому місті. Я думаю, що те рішення, яке прийняла обласна рада, треба покласти на того, хто повинен за це відповідати, – це комунальна служба, комунальна робота місцевої влади міста Чернігова. Ландшафтний парк «Ялівщина» треба передати в управління Чернігівської міської адміністрації.

Ситуація із залізничною лікарнею

— Уряд приймає викладене рішення – передати її міським органам влади. Міська влада прийняла собі на баланс, але зараз складна ситуація з приведення до вимог чинного законодавства мережі охорони здоров’я. Їм не потрібні ці потужності, тому що в Чернігові є потужні лікувальні заклади, які забезпечують повне обслуговування населення міста Чернігова.

Ця передача урядом виходить недоцільна. Ми беремо її на баланс Чернігівської міської ради, для того, щоб її фінансувати надалі. Тому використання якоїсь додаткової лікувальної комісії або закладу немає необхідності. Ми маємо приєднувати їх до центрів світової медичної експертизи.

Найголовніше, що там стоїть проблема виплати заробітної плати. Ми дійшли рішення, що міська влада виплачує заробітну плату та працевлаштовує всіх робітників Чернігівської залізничної лікарні в лікувальних закладах міста Чернігова. Всі мають роботу, всі отримують заробітну плату, погашаються борги із заробітної плати та створюється новий лікувальний заклад.

Ще статті по темі

Back to top button