Суспільство (відео)

Валютна корекція Куца, «балакучий» Лавренюк і місія Атрошенка: відшумів черговий виконком (Відео)

Триста шістдесят чотири мільйони з бюджету міста цього року витратять на будівництво і ремонти інфраструктури Чернігова. Головний освоювач цих грошей на виконкомі дав валютне уточнення щодо цих коштів.

«Було б приємно, якби це було в доларах, але це все в гривнях», — керівник управління житлово-комунального господарства Чернігова Ярослав Куц.

В інші деталі не вдавались, витрати підтримали. Далі міська рада прийняла цілий десант обслуговуючих житлово-комунальних компаній.

«Шановні члени виконкому, керуюча компанія «Габріель» має намір підняти тарифи у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати», — директор ТОВ «Керуюча компанія «Габріель» Віктор Карелін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові хочуть впровадити житлово-комунальне «ноу-хау».

Виконкомівці підвищення погодили, трішки подискутувавши про вартість прибирання сходових майданчиків. Директори ціну докладно пояснили.

«Такі будинки є, де дуже великі коридори», — директор ПП «Техкомсервіс» Іван Цвіль.

Наступним серйозним доповідачем було «Міськсвітло», підготувались серйозно з презентацією. Просили додатково шістьох робітників.

«Щоб підтримувати мережі в робочому стані, потрібна кількість людей», — директор КП «Міськсвітло» В’ячеслав Николенко.

Далі тайм-аут у виконкомі взяв Владислав Атрошенко, розказавши про труднощі і свою мерську місію.

«Я для себе бачу свою місію. Забезпечити сьогодні підвалини, щоб це місто існувало ще 13 століть», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Говорив гарно і багато про те, як розвивати Чернігів із командою професіоналів, які одразу ж показали майстер-клас у доповіді, вклавшись десь у хвилину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освітяни Чернігова розповіли, яким молоком поять дітей.

Наступний доповідач – керманич освіти Василь Білогура – презентував проекти та зміни до них із встановлення майданчиків і комп’ютеризації шкіл.

«Ці зміни пов’язані з тим, що зростання курсу долара, а вся оргтехніка має валютну складову», — Василь Білогура, керівник управління освіти Чернігова.

Наприклад, із новенькими комп’ютерними класами поталанить не всім школам, підтримають тільки ті, де 1 000 і більше учнів.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button