Суспільство (відео)

Вбивство на Толстого, п’яні за кермом та «повішеник» під Смолином: кримінальні підсумки Нового року (Відео)

Новий Рік, як будь-яке свято, характеризується вживанням значної кількості спиртного, що в свою чергу тягне за собою загострення травматичної та криміногенної ситуації. 2018-й не став винятком. Травматологи Чернігова розповіли про незнаний сплеск затребуваності їхньої професії у свята.

«Тридцятого числа в нас було 55 осіб, у новорічну ніч – 51 особа, першого числа було 54 звернення. Багато було людей у стані алкогольного сп’яніння. На новорічну ніч точно більше 20 осіб. Побутовий травматизм. Зранку була, наприклад, рана – чоловік порізався пляшкою від шампанського», — Сергій Левчук, лікар ортопед-травматолог.

Забої та інше мали і кримінальний шлейф. Понад 10 відсотків травм виникли в процесі порушень закону.

«Перелом ключиці був у чоловіка. Були розбірки поліцейських і людей неадекватних у стані алкогольного сп’яніння. Бійки були. Бійка на площі була. З розбитою головою привезли чоловіка», — Сергій Левчук, лікар ортопед-травматолог

У криміногенній ситуації Чернігова переважали крадіжки та бійки. Найтрагічнішими подіями Нового року в області стало самогубство курсанта через повішання під селом Смолин та розбірки із застосуванням ножа, одна з яких у Чернігові по вулиці Толстого закінчилась смертельно.

«Із найбільш резонансних – розкрито вбивство молодого хлопця. Інформація надійшла, що доставлений був до лікарні молодий хлопець із ножовим пораненням. Зранку 1 січня. Працювала оперативна група. Оперативно було вирахувано та затримано місцевого жителя», — Сергій Бриль, речник ГУНП у Чернігівській області.

Відомо, що вбивця 1988 року народження, раніше судимий. Загиблий хлопець – 1994 року народження. Загалом головними функціями поліції під час свят був контроль за дотриманням громадського порядку.

Проводились рейди з виявлення незаконного продажу ялинок і піротехнічних засобів.  Також за три дні з 31 грудня по 2 січня була затримана 21 особа, яка керувала транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button