Суспільство (відео)

Вибори в одній з найбільших ОТГ в Україні відбулися (Відео)

Перші вибори у новоствореній громаді, перші виборці й перші бюлетені у скриньках – у Городнянській ОТГ стартували вибори голови й майбутнього депутатського корпусу. Всі 26 дільниць відкрилися вчасно. Серйозних порушень поліція не фіксувала.

«Відкрили ми вчасно дільницю, о 8.00. Скарг немає, спостерігачів багато, міліція працює», – говорить голова ДВК №154 Світлана Примаченко.

Єдине, що заважало проводити виборчий процес, це часті перебої з електроенергією. На дільницях зникало світло, а тому комісія була змушена працювати з ліхтариками. У кабінках люди теж вивчали бюлетені майже у темряві. Незважаючи на це виборці йшли на дільницю з гарним настроєм і вірою у краще життя після виборів.

«У нас усе буде нормально у будь-якому випадку. У нас хороші кандидати в депутати, а тому лише працювати й працювати», – відзначає виборець Сергій Шпигар.

«Я думаю, якщо буде так, як я мрію, Городня повинна ще більше розквітнути», – говорить виборець Ніна Мороз.

Городнянська ОТГ об’єдналася однією з перших на Чернігівщині. Втім виборчий процес довелося відтермінувати більш ніж на рік через тих, хто на місцях саботував реформу й підбурював населені пункти, каже нинішній міський голова Андрій Богдан. У Городнянську ОТГ увійшло 14 населених пунктів, територіально – вона буде однією з найбільших в Україні. Андрій Богдан теж балотувався на посаду голови громади. Обіцяв стабільність, упевненість і розвиток територій.

«Елементарно відродити сполучення між селами, а то таке враження, що села кинуті напризволяще. Цього не повинно бути. Велика проблема з дорогами до сіл, є проблема із транспортним сполученням. Відсутнє освітлення у багатьох населених пунктах, немає побутового обслуговування, не працюють комунальні служби у населених пунктах», – розповідає городнянський міський голова Андрій Богдан.

На вибори у Городнянській ОТГ прийшло майже 51% виборців. За діючого міського голову Андрія Богдана проголосувало 47% городнянців. Його головний конкурент – самовисуванець Володимир Романчук – отримав усього 36% голосів. До речі, у день голосування люди помічали автобуси, які дивно підвозили виборців. Припускали, що там роздавали гроші за голоси. Втім жодного порушника виборчого законодавства так і не впіймали.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button