Суспільство (відео)

Вибухові танці: як у Старій Басані з’ясовують стосунки (Відео. Оновлено)

Танці із вибухівкою – так майже на світанку завершилося суботнє гуляння в Старій Басані на Чернігівщині. В місцевому клубі посварилися молодики. Після кулачних розбірок у хід пішли ножові прийоми. Як кульмінація бійки пролунав вибух. Постраждало п’ятеро осіб: хто порізаний ножем, а кому дісталися осколки від РГД-5. Двох із них шпиталізували до Бобровицької районної лікарні.

«Вони кидали нам під ноги, та вона не долетіла. На щастя. А то було б гірше. Ми отак стояли на майданчику, на порозі, ну від них як оце до вас, не дальше»,постраждалий.

Ці хлопці по повторну допомогу медиків звернулися вже на ранок. Адже серед ночі від госпіталізації відмовилися всі. Нині вони лікуються в хірургічному відділенні. Їхній стан медики оцінюють як середньої тяжкості.

 «Усі хворі обстежені, виявлені осколкові поранення . Медична допомога була надана. Але вони одразу відмовилися, бо це була ніч, може, в стані афекту. А потім двоє знову прийшли через приймальне відділення і зараз отримують планове лікування», — завідувач хірургічного відділення Бобровицької районної лікарні Володимир Антоненко.

Героя-сапера одразу затримали поліціянти. Він нині перебуває під вартою. Його підозрюють за кількома статтями.

«Він затриманий за статтею 208 ККУ. У нас відкриті кримінальні провадження за кількома статтями одразу: за статтею замах на вбивство, необережне поводження зі зброєю та вибухівкою і злісне хуліганство. Зараз проводяться ще слідчі та інші дії правоохоронців»,– речник ГУНП у Чернігівській області Сергій Бриль.

Якщо вину підозрюваного доведуть, йому загрожує щонайменше десять років позбавлення волі.

Ще статті по темі

Back to top button