Суспільство (відео)

Дві тисячі поліцейських Чернігівщини відзначають свій день народження (Відео)

З усіх сторін до Красної площі крокують шеренги поліцейських. Близько двох тисяч правоохоронців області сьогодні відзначають професійне свято. День створення української поліції чернігівці відсвяткували на Красній площі міста.

Жодне поліцейське свято не обходиться без параду власного автотранспорту. На Красній площі вишикувалися поліцейські екіпажі, машини слідчо-оперативних груп  і навіть така бойова машина.

За перший рік нової поліції солодко не було нікому, – переконують правоохоронці. Керівних чернігівських патрулів підраховує невдачі та досягнення нової команди за цілий рік.

« Звільнення було тільки одне. За те, що сів у нетверезому стані за кермо. Адаптацію поліцейські пройшли на «відмінно», вони всі віддаються роботі повністю. Здобувають професійність і навички», — начальник Чернігівської патрульної поліції Олександр Леонов.

Небезпечні моменти своєї роботи розповідає капрал Пасека. У професійне свято вона з самісінького ранку вже на роботі.
«Коли ми приїжджаємо на виклик, не завжди знаєш, що тебе там може чекати. Але ми все одно стоїмо на сторожі закону», — – капрал 2-ї роти Інна Пасека.

Біля своєї бойової машини стоїть Володимир Калініченко. Він нещодавно повернувся із зони АТО. Професійне свято збіглося з відпусткою.

«У нас ротація половина на половину, от люди приїхали і приблизно стільки ж там залишились. Ми приїхали три дні тому з-під Маріуполя, з-під Широкіного. А ми відпочинемо тут 7-10 днів, нестимемо службу тут, і через 2 місяці знову поїдемо на передову», — боєць батальйону «Чернігів» роти спецпризначення Володимир Калініченко.

Деякі правоохоронці, які святкували професійне свято на центральній площі міста, після урочистостей одразу взялися до буденної роботи. Сьогодні в місті кількість патрулів також не зменшилася, запевнили в Головному управлінні поліції.

Ще статті по темі

Back to top button