Суспільство (відео)

Перехід на Чернігівщині Московського патріархату до Київського (Відео)

Сьогодні питання приналежності церкви до Київського чи Московського патріархату стоїть доволі жорстко. В час всебічної націоналізації дедалі більше людей нетерпимі до всього російського. Послухаємо, що з цього приводу думає отець Роман .

— У Чернігівській єпархії української православної церкви Київського патріархату є кілька випадків переходу громади Московського патріархату в Київський патріархат, але це громади, які, будемо говорити, просто обслуговувались священиками Московського патріархату. 

Однак не мали постійного священика, і такі переходи є безболісними, я думаю, і для єпархії української православної церкви, і Московського патріархату, і тому що на сьогодні в цих парафіях зареєстровані громади, є статут, свідоцтво про створення нової релігійної організації, тобто української православної церкви Київського патріархату, і зараз ці парафії обслуговують священики Чернігівської єпархії української православної церкви Київського патріархату.

Якогось резонансу, якогось такого цікавого для суспільства, думаю, моменту в цих переходах немає, бо все ж таки громада, яка була православною, і залишається православною. 

Люди, які більш-менш свідомі, які переходять з-під однієї юрисдикції в іншу юрисдикцію, виявляють свободу совісті, тобто своє право на свободу віросповідання, і вибирають наразі ту громаду, де, як вони вважають, їм краще, і яка їхні інтереси захищає та представляє. 



Ще статті по темі

Back to top button