Суспільство (відео)

Чиновники поділили спортшколи Чернігова на «свої» та «чужі» (Відео)

Діти, які відвідують спортивні секції нашого міста, невдовзі можуть отримати неприємний подарунок від міської влади. Частина спортивних шкіл Чернігова може бути недофінансована або й поготів лишитись без фінансової підтримки.

Спостерігаємо парадокс: у той час, коли всі говорять про розвиток спорту, чернігівська влада повертається спиною до спортивного майбутнього міста.

Про це ЧЕline поговорили з секретарем Чернігівської міської ради Віктором Бистровим.

-На жаль, у державі зараз незрозуміла ситуація з фінансуванням саме спорту. Частково освіта, частково охорона здоров’я залишилися на делегованих повноваженнях від держави. А спорт випадає. З одного боку, він фінансується з міського бюджету, з іншого боку – деякі можновладці кажуть, що не треба фінансувати спортивні школи. Це «Динамо», «Україна», «Спартак» та інші. Якщо зараз не зробити певних кроків, то це може призвести до того, що кількість спортивних шкіл скоротиться вдвічі.

Вихід із ситуації я вбачаю в тому, що, по-перше, не треба робити кроків до розвалу; все робити поступово і професійно. По-друге, порушувати проблему і перед Києвом, і перед Кабінетом Міністрів, Міністерством фінансів, щоб усе-таки була якась компенсація або був обов’язок держави і місцевого самоврядування спільно займатися спортом і вихованням наших дітей. Наприклад, застосовувати механізми мораторію, коли не можна продавати будівлі, наприклад, дитячих садочків або без погодження з громадою закривати медичні установи. Ми бачили який резонанс був щодо реорганізації 4-ї лікарні. Такий самий резонанс повинен бути при закритті кожної спортивної школи.

Зараз проблема існує, бо міська влада поділила спортивні школи на «свої», яким виділяють фінансування, і на «не свої». Їм не даємо фінансування. Але діти ж усі чернігівські, вони всі наші.

На останній сесії був нехороший прецедент, коли влада своїм школам виділила вдвічі більше коштів, ніж школам спортивних товариств. Ну, це негарні речі.

Ще статті по темі

Back to top button