Суспільство (відео)

Відомі лікарі рятують людські життя на Борзнянщині (Відео)

Перше місце серед онкозахворювань у жінок займає рак молочної залози, який щорічно забирає тисячі життів.

Основна причина такої статистики – зневажливе ставлення до свого здоров’я. Щоб врятувати людські життя, в області триває програма «Здоров`я жителів Чернігівщини», ініціатором якої став народний депутат України Валерій Давиденко. У рамках цієї програми в Борзнянському районі стартував проект «Мамолог». Кожна жінка зможе пройти безкоштовне обстеження.

«Основна проблема – це передрак, мастопатія, виявлення онкопатології, виявляємо супутню онкопатологію. Функція огляду молочних залоз покладена і на гінекологів, і на онкологів. Загалом це називається мамологія, але займатися може будь-який хірург. Загалом огляди, є ще само обстеження жінки це знають, проблема в тому, що роблять це нерегулярно, тому не досягається достатнього ефекту від самої жінки»,мамолог Олег Козак.

Мамографія – це особлива процедура, яку треба проходити один раз на рік. Однак чимало жінок Борзнянського району прийшли вперше, щоб перевірити своє жіноче здоров’я,

«Дуже багато років не зверталася, вперше. Наперед хочу, щоб усе було нормально по здоров’ю, щоб перевіритись. Я дуже вдячна Валерію Миколайовичу те, що, як можна сказати, ми живемо в такій місцевості, і те, що в нас лікаря-мамолога взагалі не було. І дуже вдячні, що він таке зробив, і хочемо, щоб він і надалі піклувався про нас», — жителька Борзни.

«Я перший раз прийшла, я дуже вдячна, що він таке зробив для людей, допомагають, тому що в нас на сьогодні дуже скрутна ситуація, що в нас немає кваліфікованих фахівців», — жителька Борзни.

У Борзнянському районі ситуація з онкозахворюваннями викликає занепокоєння, каже головний лікар райлікарні. Тому візит відомих лікарів – як ковток свіжого повітря.

«Наш район уже кілька останніх років має високі показники онкозахворюваності, зокрема і у візуальній формі, дуже часто ми виявляємо захворювання на пізніх стадіях і, звісно, ініціативу народного депутата Верховної Ради Валерія Миколайовича ми вітаємо»,головний лікар Борзнянської ЦРЛ Тетьяна Стовба.

Завдяки ініціативі народного депутата Валерія Давиденка жителі Борзнянського  району відтепер зможуть приділити більше уваги своєму здоров’ю.

Програма «Здоров’я жителів Чернігівщини» триває. Заплановано також візити багатьох вузькопрофільних медичних фахівців. Вони консультуватимуть не тільки дорослих, а й дітей в інших районах області. Тож головне – стежити за подіями, щоб своєчасно записатися на прийом.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button