Суспільство (відео)

Відвойоване здоров’я: лікарню на Шерстянці поки що не реформуватимуть (Відео)

Цей лікувальний заклад – єдиний на весь великий мікрорайон.

Лікарня знаходиться на Шерстянці й обслуговує понад 30 тисяч місцевого населення.

— У лікарні кажуть, що їм потрібне приміщення. Їм воно було потрібне і тоді, кілька років тому, і зараз потрібна будівля, — говорить Олександр Прищепа, завідувач відділення Чернігівської міської лікарні № 4.

Чернігівська міська лікарня № 4 – для когось вона наче кістка у горлі чи може ласий шматок?Це доволі симпатична п’ятиповерхова будівля. Лікарню на Шерстянці закривали в 2009-му, і ось знову страшна звістка про якесь реформування дійшла до медперсоналу та пацієнтів четвертої лікарні.

На сесії Чернігівської міської ради питання про реформування цієї лікарні мали б розглянути вже цього четверга. Лікувальний заклад хотіли об’єднати з лікарнею № 1, окрім того, забрати з четвертої лікарні два відділення – неврологічне й терапевтичне, і залишити лише поліклініку.

Медпрацівники вже знали і про список на скорочення – 70 лікарів і медичних сестер залишилися б без роботи. Щоправда, затійники реформи на місцевому рівні ні сном ні духом про це.

— Я не в курсі цього, я нікого не попереджав і такою інформацією не володію, — стверджує Владислав Кухар, начальник Чернігівського міського управління освіти.

І ось уже вкотре медперсонал і пацієнти змушені захищати свою лікарню. На Шерстянці біля будинку культури організували зустріч із мером. Очільнику міста обурені люди сказали, що лікарню не віддадуть.

— Який Шерстянка обслуговує масив величезний: Астра, Зарічний, Павловка, Нахаловка, Лісковиця. …Ви думайте,  що все старі люди.

— Якщо ви далі ламатимете нас через коліно, то ви ніколи більше депутатом не будете. Нив і, нив і, нив і.. розумієте.

Дебати медперсоналу і пацієнтів лікарні з чернігівським міським головою завершилися полюбовно. Мер сказав, що проти людей він не піде.

— Я зніму це питання. Ми не будемо його ставити на сесію. Але це не все, я хочу, щоб ви почули інше – я ніколи не піду проти людей, — пообіцяв Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

І хоч питання про реформування поки що відсторонили, люди все ж сумніваються, що так буде насправді. А тому збираються піти ще й на сесію. Та й сам міський голова у своєму виступі повідомив, що ця лікарня є збитковою для бюджету, а тому рано чи пізно питання про реформування  міської лікарні № 4 все ж порушуватимуть.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Атрошка решил что-ли здание отжать , стоит в штанишки наложил-смешной такой т, а что ті думал перед народом нужно отвечать , особенно когда творишь столь серьезніе безчинства как отжимание больниці в которой лечяться нашит старики

Back to top button