Суспільство (відео)

«Війна» з безпритульними тваринами: у Чернігові будують стерилізаційний центр (Відео)

У Чернігові за дуже грубими підрахунками нараховується близько 2 тисяч безпритульних собак. Розмови про побудову притулку для вуличних тварин йдуть роками.

Цьогоріч справа, очевидно, зрушила з місця. Щоправда будують не притулок, а всього лишень стерилізаційний центр. Але спеціалісти запевняють, що центру достатньо для вирішення проблеми.

Про створення стерилізаційного центру, його роботу та фінансовий момент проблеми спеціально для ЧЕлайн розповіла голова чернігівської громадської організації «Зоошанс» Марина Постол.

Центр «виросте» у промисловій зоні і там працюватимуть професіонали

-Це буде не притулок, як про це всюди пишуть, а центр для тимчасового утримання після стерилізації. Будуть виловлюватися з вулиці тварини, проводиться карантинний термін, операція, тварина одужує і через певний час ми її випускаємо.

У багатьох вуличних тварин є своя територія. Якщо собака агресивна, ми її соціалізуємо, або ж намагаємося прилаштувати на охорону кудись. Якщо тварина добра, намагаємося підшукати хазяїна. Центр буде у промисловій зоні по вулиці Любченка.

Будівництво розпочнеться у кінці липня і вже у листопаді все має бути готове. На це орієнтовно виділено майже 4,5 мільйони гривень. Там працюватимуть фахівці, ветеринари, буде охорона, ловці. Це буде комунальне підприємство.

Ще статті по темі

Back to top button