Суспільство (відео)

Війна за срібнянський «трон»: подвійні стандарти чернігівських політиків (Відео)

Срібнянська епопея з бунтом депутатів нещодавно створеної об’єднаної територіальної громади, які на першій же сесії вигнали новообраного голову Олега Куделю, перейшла в судову площину. Голова-вигнанець подав до суду після, за його словами, безпідставних звинувачень у корупції та звільнення.

«Понаписані листи в НАЗК, в управління з економічної злочинності. В прокуратуру обласну і генеральну, і прийшли вже відповіді на даний час, де чітко і ясно написано, що корупційних дій або дій, що підпадають під протоколи про адміністративні порушення, немає», — Олег Куделя, екс-голова Срібнянської ОТГ.

Але його опоненти – коаліція депутатів, яка відтепер виступає від імені Срібнянської громади, – заблокувала навіть розгляд справи в Срібнянському місцевому суді, подавши до київського апеляційного суду скаргу навіть на відкриття провадження. Там її відхилили, але на цьому бунтарі не заспокоїлись.

«Подали касаційну скаргу на ухвалу до Київського апеляційного суду. Відкрито касаційну справу Верховним Судом, але через судову реформу розгляд справи не призначений. Наші опоненти затягують судовий розгляд і винесення законного правосудного рішення в цій справі», — Володимир Кравченко, адвокат Олега Куделі.

Звинувачення в затягуванні справи можна назвати близькими до істини, адже не так давно представники депутатської групи, що зараз блокує розгляд справи, говорили про бажання почути рішення Феміди і підкоритись йому.

«Він же подав у суд. Його суд признає через тиждень чистим і пухнастим, нехай працює і далі ще 10 років», — Володимир Якименко, депутат Срібнянської ОТГ.

«Прийметься рішення суду, ми погодимось – і Олег Павлович буде працювати. Які питання?», — Ніна Бондаренко, голова Срібнянської РДА.

«Робиться затягування процесу. Сьогодні говориться одне, а робиться зовсім інше», — Олег Куделя, екс-голова Срібнянської ОТГ.

Ще однією причиною, чому правлячі срібнянські депутати не хочуть розгляду справи, по суті, є великі шанси Куделі виграти її та повернутись у крісло голови. Більшість депутатів, які голосували за його звільнення, одразу після свого волевиявлення не змогли пояснити законність свого рішення.

«Яка причина, що знімають зараз голову? – Я не можу вам нічого сказати. – Ви законним його вважаєте? – Не знаю. – Та ви ж голосуєте. – Це моя особиста думка», — Микола Дмитренко, депутат Срібнянської ОТГ.

«Законні рішення, які зараз приймаються на сесії? Можете хоч слово сказати?», — Михайло Коваленко, депутат Срібнянської ОТГ.

«Законне рішення, яке ви прийняли? – Без коментарів. Без коментарів», — Віктор Мусієнко, депутат Срібнянської ОТГ.

«Законне це рішення, що приймається щодо звільнення? – Без коментарів», — Віталій Никоненко, депутат Срібнянської ОТГ.

«Законне рішення чи ні? – Я занята, ви бачите?», — Наталія Немцева, депутат Срібнянської ОТГ.

Голосували немов за помахом чарівної палички. Так би мовити, голосування без коментарів.

Затягування ж судового процесу щодо голови Срібнянщини коштує жителям цієї громади колапсу в розвитку їх об’єднання.

«13 тисяч населення і район паралізовані. Не можемо ні фінансові дії провести, ні навіть якоїсь довідки виписати людині», — Олександр Коваленко, голова села Калюжинці.

«Затягується процес. Громада не працює повноцінно. Хочеться звернутися до своїх опонентів, що це вибір громади, люди приходили на виборчі дільниці, люди голосували», — Олег Куделя, екс-голова Срібнянської ОТГ.

Схоже, Срібнянська громада має всі шанси надовго загрузнути в болоті судових тяганин і політичних ігрищ, крайніми в яких, як завжди, стануть прості жителі. Їхні волевиявлення та підтримка Куделі на виборах викинуті на смітник, а сьогодні ще й зневажається право на можливість встановлення правосуддя.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Бачите як воно в житті! Як тільки бейци в двері і Дешура пише нормально

Back to top button