Суспільство (відео)

Виклик таксі коштував 8 тисяч гривень (Відео)

Сіла в таксі з телефоном, вийшла з машини вже без нього.

Чернігівка Анна Грищенко постійно користувалась послугами «Євротаксі». 12 січня дівчина також викликала машину цієї фірми. Та доїхавши до місця призначення, розплатившись із водієм і вийшовши з таксі, через кілька хвилин зрозуміла: телефону в кишені немає.

— Хоча в машині я двічі розмовляла по телефону, таксист це все чув і в шубі певно слизька кишеня, випав телефон, невідомо, точно в машині залишився, бо телефон у мене залізний. Якби він упав на асфальт, я б, звісно, почула, — Анна Грищенко, чернігівка.

Із робочого телефону дівчина одразу почала дзвонити диспетчерам, просила мобільний номер водія, на що отримала відмову. Весь цей час чоловік Ані дзвонив на загублений телефон, через півгодини гаджет уже був вимкнений. Дівчина звинувачує водія таксі в крадіжці.

— Логічно, водій відвіз когось, підійшов, подивився і вимкнув телефон. Диспетчери некрасиво повелись, — Анна Грищенко, чернігівка.

Та керівництво «Євротаксі» цю думку спростовує, мовляв, диспетчери самі зв’язались із водієм таксі, на той час він ще не встиг доїхати до наступних клієнтів.

— Йому подзвонили диспетчера, подивився в машині, там нічого не було, потім виконав замовлення і ще раз подивився, — Сергій Лазаренко, директор фірми «Євротаксі».

Сергій Лазаренко каже: щотижня в таксі чернігівці гублять телефони, більшість із них повертається до власників. Не заперечує й крадіжок телефонів водіями таксі.

— Колись ситуація була, це частіше ситуація з водіями новими, а цей водій у нас працював років 7, — Сергій Лазаренко, директор фірми «Євротаксі».

Директор «Євротаксі» Сергій Лазаренко запевняє: якщо таки виявиться, що до зникнення телефону причетний водій «Євротаксі», його звільнять за статтею.

Наразі ж ситуацію із загубленим телефоном вирішують вже у поліції.

— 15 січня до чергової відділу поліції звернулась чернігівка із заявою про те, що вона втратила мобільний телефон після проїзду в громадському транспорті. Інформація внесена до єдиного журналу про здійснення кримінальних правопорушень. За даним фактом проводиться перевірка, — прес-офіцер чернігівської поліції Наталія Човпило.

Загублений телефон коштував 8 тисяч гривень, розповідає Аня. Та більше переживає не за втрачений телефон, скільки за інформацію, яку він містив.

— Там були фотографії дітей, контактних номерів по роботі дуже багато. Нотатки, помітки важливі, якщо контактну базу ще можна відновити, то нотатки ні, пам’ять не настільки добра, щоб усе це пам’ятати, — Анна Грищенко, чернігівка.

Такі випадки не поодинокі, мало не щодня до міськвідділу поліції чернігівці заявляють про втрату чи крадіжку телефону в громадському транспорті.

— Є випадки, коли мобільні телефони повертаються за кілька тижнів, але були випадки , коли повертали власнику і через півроку,  що швидше потерпілий звернеться до поліції, то вищий відсоток, що телефон буде знайдений, — прес-офіцер чернігівської поліції Наталія Човпило.

У поліції кажуть, пошуки втраченого телефону – робота кропітка, але переконують: відсоток розкриття подібних злочинів доволі високий.

Ще статті по темі

Back to top button