Суспільство (відео)

Виконком працює: рубка дерев, подорожчання і «вартові» стануть охоронцями (Відео)

Черговий виконком підняв вартість проїзду для школярів до двох гривень і збільшив вартість харчування в школах та дитячих садочках до 16 та 20 гривень, відповідно. Це було не останнє затверджене подорожчання. Слідом за великими ЖЕКами підтягнули свої тарифи і дрібні приватні обслуговуючі компанії. Крім подорожчання, чиновники мерії підтримали вирубку сотні дерев.

«Для того, щоб провести очистку озера в міському парку. Щоб провести ці роботи, необхідне знесення цих дерев», — розповідає керівник управління ЖКГ Чернігова Ярослав Куц.

Додатково Ярослав Куц  спростував сумніви, що для очистки озера треба рубати дерева.

«Знесення дерев. Так. Так. Якщо стовбур товстіший, ніж три сантиметри, воно вважається деревом. Але воно поросль», — зазначає керівник управління ЖКГ Чернігова Ярослав Куц.

Зовнішня реклама в місті теж зазнає змін. Про це сказав заступник міського голови, що добре знається на цій темі.

«Трьохсторонні білборди міняємо на двосторонні», — відзначає заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Керівник «Муніципальної варти» просив грошей для своєї програми, зокрема для знесення гаражів.

«Заробітна плата – це 2 мільйони 460 тисяч, і середня заробітна плата на 24 людини становитиме 6 800 гривень», — зауважує начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Хрустицький.

Окремо показав серйозність намірів боротися зі стихійною торгівлею.

«Ми хочемо закупити холодильні камери для зберігання того, що ми будемо вилучати», — наголошує начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Хрустицький.

І захотів займатись охоронною діяльністю.

«Ми можемо надавати послуги охорони іншим комунальним підприємствам», — продовжує начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Хрустицький.

Апетити зросли і в чернігівського кол-центру через значне навантаження.

«Кол-центр обробляє 1000 – 1200 дзвінків на день і десь 400 – 450 не просто побалакати, а виконує роботу», — розповідає начальник КП «ЖЕК – 10» Руслан Волок.

Тому Руслан Волок попросив додатково близько двадцяти операторів, але дозволили тільки 10. Окремо на виконкомі обговорили боржників за землю, порадили мешканцям гуртожитків приватизувати житло та висловили ідею обмежити час для безкоштовного проїзду пільговиків.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button