Суспільство (відео)

Винен інтернет, – чернігівці про побиття школярки (Відео)

Скандал із побиттям школярки дівчатами-підлітками в центрі Чернігова сколихнув інтернет-спільноту і вийшов далеко за межі регіону.

Жахливі кадри групового знущання неповнолітніх осіб над восьмикласницею породили безліч запитань, і одне з них – хто в цьому винен? І тут небезпідставно насамперед згадують нас, дорослих. Чи достатньо уваги приділяють батьки вихованню власних дітей?

— На мою думку – недостатньо. Батьки зараз займаються собою, а на дітей у них немає часу. І на мою думку, треба покарати цих підлітків, і батькам так само. Висновки треба зробити, і школам проводити виховні заходи для дітей та батьків, більше уваги приділяти дітям.

— Я вважаю, мало. Дуже багато часу діти сидять біля комп’ютерів. Зараз час, напевно, такий, вони більше проводять часу біля комп’ютерів, менше на вулиці, менше спілкуються з однолітками, тільки в школі, в них більше немає жодного спілкування, мені так здається. Тому треба якось це змінювати.

— Ні, взагалі не приділяють часу. Більшість матерів-одиначок і більшість батьків багато працюють, тому їм на дітей начхати абсолютно. Такі ж надалі будуть і діти, як їхні батьки.

— Можливо, недостатньо. Зараз дітей віддають на поталу інтернету, і вони виховуються з цього інтернету. А батьківської уваги, можливо, не вистачає в багатьох випадках. Треба більше спілкуватися зі своїми дітьми, більше давати їм прикладів хорошої поведінки.

— По-різному. Є різні сім’ї, в деяких більше, у деяких менше. На тлі всіх гаджетів, інтернету увага знижується, на жаль. Я намагаюся якось балансувати в цьому моменті. Але, мабуть, це недогляд батьків і дорослих – вихователів, вчителів. Дуже шкода, що такі трапляються випадки.

— Ні, не дуже. Те саме – росте син, наче й намагаєшся якось приділяти йому увагу, розповісти, що такого робити не можна. Але це комп’ютери винні, нехай менше там сидять, а на вулиці бігають, займаються спортивними іграми, ніж удома сидять у планшеті та в комп’ютері. І в школі також треба, щоб дітям розповідали, щоб вчителі пояснювали, що такого робити не можна.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button