Суспільство (відео)

«Віртуальна епідемія» полювання на покемонів по-чернігівськи (Відео)

Cьогодні ми будемо ловцями покемонів. Хто ще не в темі, зараз зможе дізнатися про полювання на жовтих покемончиків.

Японська компанія «Нінтендо» 6 липня запустила нову гру з елементами додаткової реальності – Pokemon Go.

Спершу її офіційно запустили в кількох країнах: Сполучених Штатах, Австралії та Німеччині. Але справжніх фанатів ніщо не стримує, і вони завантажують гру навіть неофіційно. Кількість завантажень у Google play зашкалює, нараховується приблизно 15 мільйонів, а бюджет гри кожного дня становить приблизно 1,5 мільйона доларів.

Pokemon Go об’єднали два світи: віртуальний і реальний, запустили свою вірусну гру і захопили смартфони всього світу.

Гра дуже проста. Щоб знайти своїх героїв, треба шукати віртуальних покемонів у реальному світі через екран смартфона або планшета.

— Моя суб’єктивна думка: гра дуже цікава, розважальна, немає обмеження віковій категорії, можна навіть займатися спортом, бігати за покемонами по місту, — говорить Акоб Манукян, гейтер.

Віртуальна епідемія покемонів вже охопила простори Чернігова. Але не всі заразилися цією грою.

Багаторазовий чемпіон світу кікбоксингу Сергій Шрам має інші погляди на дозвілля:

— Останнім часом багато людей підсіли на цю гру. Може, це й добре, але я вважаю, що краще займатися спортом, проводити більше часу в спортзалі, розвивати своє тіло. Це принесе більше користі для здоров’я, те, що ти постійно чимось зайнятий, — вважає Сергій Шрам, багаторазовий чемпіон із кікбоксингу.

В інтернеті з’являється багато відео з небезпечними ситуаціями. Ігромани не помічають нічого навколо себе, переходять дороги в не відведених для цього місцях, падають, зіштовхуються з перехожими, роблять дивні вчинки тільки для того, щоб знайти свого кишенькового монстра. Також уже є летальні випадки.

На перший погляд, гра цікава і безпечна, але це зовсім не так.

— Гра приваблива тим, що можна відволіктися від своїх повсякденних проблем і забути про них на деякий час. Можна не брати на себе відповідальність, бо є можливість перезапустити гру та переграти її, в реальному житті все інакше.

Але ще є інші сторони цієї гри: вона може впливати на нервову систему людини, спричиняти розлади травлення, розлади сну, в критичних випадках ігнорування особистої гігієни, — стверджує Жанна Шикунець, психолог.

Психологи б’ють на сполох і закликають якнайшвидше зав’язувати з грою в покемонів.

Але кожен вибирає собі захоплення сам, тому грайте з розумом та обережністю, і найголовніше – не забувайте про своє реальне життя, бо жоден покемон не замінить вам рідних і справжніх друзів.

Ще статті по темі

Back to top button