Суспільство (відео)

Вистава «Оскар і Рожева пані» в Чернігові зібрала майже 8 тисяч гривень для невиліковно хворих діток (Відео)

Прем’єра драматичної вистави «Оскар і Рожева пані» Еріка Емманюеля Шмітта, яку відомі українські актори вперше зіграли на сцені Чернігівського драмтеатру, не була даремною: для чернігівських діток, які потребують паліативної допомоги, вистава зібрала майже 8 тисяч гривень. Ідея арт-проекту належить заслуженій артистці України Ірмі Вітовській. Вона зіграла головну роль – роль Рожевої Пані.

У центрі вистави «Оскар і Рожева пані» – історія десятирічного хлопчика Оскара, хворого на рак. Йому залишається жити 12 днів. Поряд із ним увесь цей час була Рожева Пані, вона підтримувала Оскара в останні дні його життя. Аби відчути роль, найменші актори побували в Харківському будинку дитини, де лежать невиліковно хворі дітки.

«Я знаю, що граю для тих діток, які сьогодні не можуть прийти на цю виставу, які знаходяться в лікарні. Я з розумінням ставлюся до їхніх ролей», — виконавець ролі Оскара Марко Кирильчук.

Театральний арт-проект «Оскар і Рожева пані» проходить у рамках уже третього благодійного туру, що триває по всій Україні. Мета проекту – привернути увагу суспільства до проблем паліативної допомоги важкохворим українським дітям. За рік вистав артисти зібрали вже понад 800 тисяч гривень, які передали через благодійні фонди невиліковно хворим діткам.

«Ми можемо як суспільство подолати цю проблему. Якщо не можемо продовжити життя, то фінальну стадію можемо наповнити якістю, головне – знеболити і закінчити це життя гідно», — заслужена артистка України. Ірма Вітовська.

«Я дуже щасливий, що ми сьогодні в Чернігові. Я знаю, що в Чернігові рух у цьому напрямі є. І радий, що наш проект до цього долучився, і завдяки нам зокрема почалися такі рухи», — головний режисер Ростислав Держипільський.

У Чернігові зібрані під час вистави гроші передадуть у фонд імені Вадима Нестерчука, а також адресно допоможуть діткам, які мають хвороби, що не сумісні з життям. У Чернігові нині паліативної допомоги потребують 13 дітей. За словами начальника міського управління охорони здоровя Владислава Кухаря, який теж узяв участь у прес-конференції, через відсутність в Україні законодавчої бази, налагодити роботу у сфері надання паліативної допомоги невиліковно хворим у Чернігові поки що неможливо.

Ще статті по темі

Back to top button