Суспільство (відео)

Вітер змін: Чернігів долучився до всеукраїнської АНТИтарифної акції (Відео)

Громадські активісти організували в Чернігові круглий стіл, щоб обговорити тарифну політику влади. Причина – новий Закон «Про житлово-комунальні послуги», на їхню думку, ще більше посилює фінансове навантаження на споживачів.

«Проводимо зараз всеукраїнську акцію щодо якості тарифів і ефективності діяльності ЖЕКів. Ми хочемо донести до влади ту тезу, що треба щось змінювати», — Ярослав Ковчан, громадський активіст.

Круглий стіл зібрав представників влади, ОСББ і громадських діячів. Обговорювали законодавчі новинки та інші особливості, так би мовити, «репресій», якщо споживач не платить.

«Підприємства подають нам інформацію, що особа не сплачує, і ми, відповідно, припиняємо нарахування субсидії. І поновлюємо з наступного місяця, якщо людина оплатила», — Таїсія Комоса, заступник начальника управління з питань державних соціальних допомог, Новозаводської районної в м. Чернігові ради.

Торкнулися й труднощів роботи об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, зокрема необізнаності щодо своїх прав та обов’язків.

«Створюються ОСББ, начебто все легко і просто, але люди не знають, що вони повинні обслуговувати домові мережі. А ЖЕКи про це просто забули. Багато скарг на брудну воду, але люди не знають, що насамперед треба звертатися до ЖЕКів або ОСББ. Тому що два рази на рік вони повинні промивати домові мережі», — Ігор Грищенко, представник «Чернігівводоканал».

Загалом аналогічні круглі столи проходять в кожній області України, а вже 7 лютого найкращі зберуться на аналогічний захід в Києві, де й сформують свої пропозиції до влади.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button