Суспільство (відео)

Виїзна церемонія в міській раді: хто погодився на шлюб за добу? (Відео)

Надто довгий шлях до освідчення, адже ці наречені кілька років придивлялися одне до одного, і дуже короткий шлях до офіційної реєстрації – у день усіх закоханих три пари чернігівських молодят стали на рушничок у доволі незвичному для цього місці.

 «Аплодисменти….. 14 лютого стане для вас не просто святом закоханих, а першим родинним святом», — ведуча.

Їхнє весільне свято проходило в стінах Чернігівської міської ради. Вони обмінювалися обручками під спалахи десятків фотокамер – на очах не лише своїх родичів, а й міського голови Владислава Атрошенка, заступниці губернатора Наталії Романової та столичного гостя – заступника міністра юстиції Павла Мороза.

 «Сьогодні не просто День усіх закоханих, сьогодні день, коли до Чернігова залетіла частка євроінтеграції, частка свободи», – заступник міністра юстиції України Павло Мороз.

Для Чернігова одруження трьох пар молодят – подія історична: Микола та Катерина, Володимир і Маргарита, Сергій та Наталя стали учасниками пілотного проекту «Шлюб за добу», запозиченого в Європі. У цих наречених не було тривалих роздумів, очікувань і зворушливих приготувань. І вони від того не менш щасливі.

 «Я зробив пропозицію на Новий рік, ми планували весілля, нам запропонували одружитися, ми подумали — чом би і ні», — Сергій і Наталя.

 «Нас переповнюють емоції, така подія для нас, не кожний день, усе так для нас зробили», — наречені Володимир і Маргарита.

 «Дуже, дуже щасливі, найщасливіші. У нас таке світле свято, така подія, звісно, ми дуже щасливі», — наречені Микола і Катерина.

Започаткували проект «шлюб за добу» в Сєверодонецьку. Таким чином одружували учасників АТО, які, захищаючи країну, не могли чекати шлюбної церемонії кілька місяців. У Міністерстві юстиції порахували, що 40 % українських молодят намагаються одружитися протягом найкоротшого строку і дають хабарі, аби шлюбна дата настала скоріше. Чернігівські наречені випробовують проект після столичних.

 «Процедура ця може бути і за добу, і за місяць. Але я радий, що Чернігів долучився до проекту і ми можемо здійснити таку процедуру», — Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

 «Мені хочеться побажати вам зберегти таку любов, таку захопленість на все життя. Бажаємо вам, щоб ви покращували демографічну ситуацію, не відкладайте, ми чекаємо», — – заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова.

 «А тепер привітайте одне одного як справжнє подружжя….цьом, цьом», — ведуча.

У Чернігові шлюби за добу стали можливими від початку лютого. Швидко одружилися вже десять чернігівських пар. Щоправда, вартість швидкого одруження чималенька – 1 000 гривень. Та хіба може ця плата стати перешкодою для закоханих?

Ще статті по темі

Back to top button