Суспільство (відео)

«ВОГОНЬ МАЙДАНУ: історія трьох героїв» (Відео)

21 листопада, українці відзначають одне з нових, але знакових свят в історії України — День Гідності та Свободи.

День Гідності та Свободи став своєрідним наступником свята Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але згодом був скасований.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Попрання законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України, якою власне і була Угода про асоціацію, викликала обурення українців.

На Майдан їхали патріоти з усіх областей. Їхали різні за покликанням, віком, професією та соціальним статусом люди. Вони розуміли, що програти не можна. Всі вони боролися за вільну Україну та щасливе майбутнє. На жаль, боротьби без крові та смертей не буває…

Чимало сіверян були активними учасниками Революції Гідності, і троє уродженців Чернігівщини загинули на Майдані. Їх вбили озброєні монстри, яким наказали нищити та вбивати кожного, хто стоятиме на шляху… Пам’ять Небесної Сотні житиме вічно.

І ми повинні докласти максимум зусиль для того, щоб і наших чернігівських героїв пам’ятали та шанували. Адже вони заради нас віддали свої життя.

Вашій увазі короткометражний фільм «ВОГОНЬ МАЙДАНУ: історія трьох героїв». Це спільний продукт колективу ЧЕline.

Ще статті по темі

Back to top button