Суспільство (відео)

Воїни АТО закликають владців встановлювати в Чернігові спортивні майданчики (Відео)

Замість зброї вони взяли до рук тенісні ракетки. Серед військовослужбовців оперативного командування «Північ» проводять чергові змагання.

Конкуренцію їм склали рятувальники та команда воїнів АТО. Мужні чоловіки кажуть, що настільний теніс допомагає розвивати необхідні для військових навички. Швидко приймати рішення і реагувати на нестандартні ситуації. Більше того, це олімпійський вид спорту. Тож кепкувати з цих змагань недоречно.

— Теніс розвиває реакцію і багато інших вмінь. У бою головне – це реакція, — Віталій Політило, заступник командувача ОК «Північ».

Учасники турніру сповідують олімпійський принцип: головне – участь. Пропагують здоровий спосіб життя і просять владців встановити в Чернігові якомога більше спортивних майданчиків для молоді. Аби підлітки витрачали свою енергію не у скандальних бійках, а на тренажерах і турніках.

— Всіх закликаю до здорового способу життя. Життя стає яскравим і цікавим. Молоді люди збираються і роблять неподобства, а потім трапляються такі ситуації з підлітками, які всім відомі. Якщо у кожному дворі з’являться спортмайданчики – нація стане здоровою, — Олександр Василенко, учасник змагань «Команда воїнів АТО».

Цього року серед військових провели вже 5 турнірів і стільки ж планується ще протягом року. З армійцями активно співпрацює Спортивне товариство «Україна», яке звалило основний тягар організації на себе.

— Заходів багато. Робиться все, щоб військові, які повертаються із АТО, отримували наснагу, щоб відновлювалася майстерність, набута до служби, — Андрій Кужельний, голова обласного осередку СТ «Україна».

На наступні змагання військові хочуть запросити правоохоронців, аби турніри були ще більш видовищними і цікавішими.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button