Суспільство (відео)

Все таємне стає явним: міфи про Другу світову війну (Відео)

Друга світова війна стала наймасштабнішим і найкривавішим конфліктом з усіх, що коли-небудь гриміли на нашій планеті за всю історію людства.

Фахівці досі сперечаються з приводу цієї події, адже навколо Другої світової війни доволі багато міфів.

«Все ж таки будь-яка історія базується на міфах. Друга світова війна не є винятком, тут так само є своя міфологія. Міфологія усталена. Друга світова війна розпочалася 1 вересня, все-таки ми з вами класично прив’язуємось до дати 22 червня. Хоча я нагадую, що 22 червня – це лише один із етапів Другої світової війни. Насправді вона почалася у вересні 1939 року і з цим фактом ніяк не посперечаєшся», — говорить кандидат  історичних наук Ігор Кондратьєв.

За словами істориків, інформація, що 22 червня Німеччина без попередження напала на Радянський Союз, вважається хибною.

По-перше, війну все ж таки було оголошено в третій годині ночі, Ріббентроп оголосив міністру іноземних справ у Москві… у той самий час і радянський посол був викликаний до Берліна, йому так само вручили цю ноту про початок війни. Було звернення Гітлера, де він пояснював, чому саме Німеччина напала на Радянський Союз.

Після Другої світової війни минуло вже понад 70 років, і тільки тепер почала з’являтися нова інформація, яку ретельно приховували або спотворювали.

«Створено сотні тисяч документальних стрічок, які прямо брешуть або спотворюють ту дійсність. За що нам зараз доводиться боротися, і цей міф про так звану Велику Вітчизняну війну є одним із найголовніших  інструментів в інформаційній війні», — розповідає кандидат історичних наук Сергій Бутко.

Науковці намагаються зібрати якомога більше достовірних фактів про Другу світову війну, аби наступні покоління знали всю правду про події минулого.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Диссертации защищать то надо . О 1 сентября 1939 г. правильно. Но думаю жителей Украины должно волновать 22 июня и Велика Вітчизняна війна . О том прав или не прав Гитлер , объявил он войну или нет нужно рассуждать возле памятников погибшим воинам а лучше в мемориалах бывших концлагерей или после просмотра фильма » Помни имя свое». Противно слушать как некоторые пытаются оправдать фашизм.

  2. Ще давно в школі вивчали: початок Другої світової — 01 вересня 1939, початок Великої вітчизняної — 22 червня 1941. Про що ще сперечаються — не розумію.
    А стосовно попередження — то я не буду більш лояльно ставитися до людини, яка перед тим як вбити мене про це попередить.

Back to top button