Суспільство (відео)

Всесвітній день раку: невтішна статистика (Відео)

Рак – спадковий, а відтак варто частіше проходити обстеження в лікарів, переконують чернігівські онкологи. В Україні щороку понад 90 тисяч українців помирають лише від того, що надто пізно звернулися до медиків.

В обласному онкологічному диспансері нині відзначають Всесвітній день боротьби з раком. Традиційно цього дня медики нагадують містянам, аби ті були уважні до власного здоров’я. Найчастіше в чоловіків рак уражає легені, шлунок та сечостатеву систему, а у жінок – молочнi залози та матку.

«У нас протягом минулого року пролікувалися 4 056», — головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб.

Збільшується й кількість маленьких пацієнтів. Щороку в області до онкологів звертаються 25-30 дітей. Здебільшого вони хворіють на рак нирок і крові. Утім, медики переконують: батьки зможуть запобiгти хворобам свого малюка, якщо добре дослідять генетичні захворювання свого роду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зробили унікальну операцію: видалили пухлину і зберегли нирку

Минулого року хірурги чернігівського обласного онкодиспансеру провели понад 8 тисяч важких операцій. Нині до чернігівських світил медицини шикуються в чергу не лише мешканці області, а й кількох сусідніх областей. Одну таку операцію робили три бригади провідних хірургів протягом дня. Та чернігівських онкологів це виснажує. Вони винайшли власні методи відновлення.

Сьогодні медики хизуються новітніми технологіями лікування та профілактики. А відтак запрошують до обстеження всіх мешканців міста та області. Хвороба молодшає, переконують спеціалісти. А тому вік до 35 і 40 років – найпривабливіший для раку.

Ще статті по темі

Back to top button