Суспільство (відео)

Встигнути до ночі: дорожники Чернігівщини квапляться прибрати сніг і лід на трасах області (Відео)

— Шлях виживання: взимку українські дороги, присипані снігом, стають небезпечними як для пішоходів, так і для автомобілістів. Якщо дороги вчасно не чистити від снігу і не посипати пісково-сольовою сумішшю, вони взагалі загрожують життю, — Яна Титенок, журналіст.

Це відео було відзняте в суботу, 3 грудня, на автодорозі Короп – Сосниця. Дорога – наче каток: повністю вкрита льодом. Автівки дивом не злітають у кювети. А на цьому вчорашньому фото – вже не перші жертви грудневого снігу. По Московській трасі автівка рухалася в напрямку до Кіптів, але не доїхала. Дорожня поліція за цю добу не нарахувала жодної ДТП, спричиненої слизькою дорогою.

— Через дорожні умови за добу не було жодної ДТП. Аварії були, є потерпілі, але з вини дорожних умов не було, —  Олександр Огененко, начальник сектору УПД ГУНП в області.

Більше того, розповідає телефоном Олександр Огненко, всю ніч і з самого ранку на дорогах області працюють 60 одиниць снігоприбиральної техніки. До обіду кількість спецмашин скоротили до 18. Хоч парк і надто застарілий, дороги області намагаються рятувати від заметів і льоду.

— Немає ділянок, які не можна проїхати, все обробляється пісково-сольовою сумішшю 00:46+1:02 зараз я ось обдзвонюю райони, і райони мені телефоном звітують, сонечко вже пригріло і дороги вже пішли танути, ситуація в нас під контролем, — Олександр Огненко, начальник сектору УПД ГУНП в області.

Неподалік Чернігова в напрямку до Гомеля, Ніжина та Києва дороги дійсно чисті. Принаймні водії поки що не скаржаться.

— На проміжку від Чернігова до цього місця нове покриття, дорога ремонтувалась, далі дорога стара, то гірше буде, зараз узагалі неможливо, — Артем, водій.

Де-не-де на шляхах працює комунальна техніка. Вона прибирає сніг на узбіччях і посипає асфальтне покриття піском і сіллю. Тракторист Григорій розповідає, що вже другий день – учора з шостої ранку, а сьогодні з восьмої – він не покидає керма свого трактора.

— Узбіччя скидаємо, вчора узбіччя скидав, це зайвий сніг, бо тоді знову намете і буде на трасі, треба прибирати з узбіччя, щоб не так швидко замело, — Григорій Бойко, тракторист Куликівського райавтодору.

Вже в неділю ситуація на дорогах нормальна, запевняють нас у облавтодорі та додають, що шляхи чистять навіть у найвіддаленіших районах області. Більше того, у службі працює гаряча телефонна лінія. Сьогодні, приміром, зауваження телефоном отримали з Ніжина.

— Там була скарга так…пройшов сніжок, воно накатане, сьогодні там працює техніка на Вертіївській дорозі М-1 і працює один сольовик, він вже пішов у сторону Батурина, працюють зараз близько 50 одиниць на дорозі, —  Ніна Рощик, черговий диспетчер ДП «Чернігівський облавтодор».

Ну й усіх, хто в ці складні погодні дні виїздить на дороги, дорожня поліція та працівники облавтодору застерігають бути обачними за кермом, дотримуватися правил безпеки і не перевищувати швидкість. Бо, як констатують, часто аварії на засніжених дорогах стаються з вини самих водіїв.

Ще статті по темі

Back to top button