Суспільство (відео)

Як чернігівці вирішують долю новорічного дерева (Відео)

Святковий новорічно-різдвяний період підходить до свого завершення. Чернігівці помалу налаштовуються на робочий лад. Із казкового містечка на центральній площі міста вже прибрали будиночки, а саму ялинку та ілюмінацію почнуть демонтувати після Водохреща.

Ми поцікавилися в містян, коли вони прибирають новорічне дерево та куди викидають.

— Звісно, ставив, ще до Нового року. Поки що стоїть, я був у відпустці, не було часу прибрати. Але, мабуть,найближчим часом таки зроблю це. Оскільки свята всі пройшли і взагалі ж її, мабуть, заведено прибирати на Старий Новий рік.

А куди будете здавати чи виносити?

-Мабуть, там, де стоять смітники. По них приїжджають і забирають.

— Так, ставив ялинку. Купив 31 грудня за 70 гривень. Ялинка справжня, маленька. Стоїть і досі, ще пару днів так буде.

-А куди будете виносити?

-Я зазвичай її розрізаю, кладу в пакет і виношу на смітник.

Раніше ставили, а потім викидали на смітник.

Ні, якщо чесно, то не дізнавалася, але бачила по телевізору, що кудись їх здають.

Ну, по-перше, в мене не ялинка була, а тільки гілочки. Тож я виніс їх у сміттєвий контейнер, та й усе на цьому закінчилось.

Ялинка стоїть, а прибирати буду після 20 січня. Куди виносити – ще не вирішили, напевно, у двір. Там ставимо зазвичай, їх потім вивозить сміттєвоз.

Ми взагалі в лісовій місцевості живемо, є одне місце, куди зазвичай усі виносять. Але потім уже куди їх вивезуть – невідомо. А прибирати будемо після 19 січня.

Комунальні служби, у свою чергу, вкотре просять, аби містяни не залишали ялинки та сосни в різних місцях, а тим паче – не викидали їх із вікон. А зносили в одне місце, біля сміттєвих баків. Із користю використати новорічне дерево можна як дрова, а хвою з них – для корму рогатого скоту.

Нагадаємо, ЧЕline повідомляв куди дівають новорічних красунь у Чернігові.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button