Суспільство (відео)

Як на Чернігівщині встановлювали рекорд (Відео)

Жовто-синій рекорд встановлено в Авдіївці, що на Чернігівщині. У цьому селі на кожній садибі вивісили прапори України.

До свята державного прапору прикрашали територію всім селом. Дід Олексій навіть прихопив із собою інвентар — косою зібрався лякати тих, у кого прапора немає, але таких не виявилося. «Ми всім селом вирішили потрапити в книгу Гіннеса. Ніде ж в Україні нема такого села, щоб на кожному дворі висів прапор», — пояснив він. Його сусідка Тетяна Чава провела власну інспекцію та залишилася задоволена результатом. «Люди допомагали вішати. Вчора дощ, а всі вийшли. Чесне слово!» — переконує вона. «Сепаратистів наче в нас нема. Всі щирі українці», — кажуть прості селяни.

За селянами стяги мають перерахувати реєстратори рекордів. Авдіївка, хоч і не густо заселена, але розтягнута, налічує дев’ять вулиць і три провулки. «Нам не важливо, де саме, головне, що люди вивісили ці прапори. Звичайно, ми не хочемо, щоб залишився поза увагою жоден прапор, який вивішений», — каже Лана Вєтрова. Такого досягнення дійсно дотепер не заявляв жодний населений пункт в Україні. Авдіївка перша, і тому вже увійшла в історію. Про це на урочистому зібранні й було оголошено селянам за підсумками підрахунку прапорів.

«Авдіївка — єдине село в Україні, яке об’єдналося ось із таким саме рекордом, і заявило на всю Україну, що встановило рекорд! Найбільша кількість прапорів в межах одного села!» — констатували досягнення реєстратори. Жителі села радіють, проте усвідомлюють, що їхні 317 прапорів рекордом будуть недовго – село маленьке, десь є більші, не менш патріотичні, котрі перекриють це досягнення своїм. Однак для перших прапорів-рекордсменів уже підготували цікаву долю – мандрівку Україною.

Авдіївка чернігівська передала естафету в Авдіївку на Донеччині. Селяни сподівається, що наступного року там зможуть побити сьогоднішній рекорд. Так само історичні прапори вирушать і в інші регіони держави, аби там продовжили започатковану веселу традицію.

Джерело: ТСН

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button