Суспільство (відео)

Як на Різдво закликати до оселі янголів-хранителів? (Відео)

Різдво без янголів-охоронців – не Різдво. Народні повір’я і традиції свідчать, що на Святвечір у кожній оселі мають літати янголи, і дарувати, зокрема діткам, теж треба янголят. А от як поселити у своїй оселі цих створінь, знають чернігівські майстрині. Вони вже готують собі обереги до Різдва.

«Хочу зробити для мами та подарувати їй. Скоро Різдво, хочу зробити щось приємне», — майстриня Поліна Гнилуша.

 «У мене маленька сестра, молодша, я хочу їй подарувати, вона любить маленькі іграшки», — майстриня Ліза Зарівчацька.

Обшивати мереживом і намистом маленькі матерчаті тіла з крильцями – справа делікатна. Керує творчим процесом у жіночому клубі рукодільниць майстриня, яка вже має досвід у виготовленні янголят – Ірина Лепеха. Кожен її янгол – неповторний і не схожий на попереднього.

 «Дівчинка-оберег, тут крильця. Мені подобається створювати її з двох тканин, ось спідничка та кофточка. Можна їй букетик дати. Якщо кавова, то роблю сердечко, все витримано у темі кави», — майстриня Ірина Лепеха.

Янголи, зроблені власними руками, наділені особливою енергетикою, і свої перші вироби дарувати не варто, радить майстриня.

«Всім набридли ці китайські, коли масово все робиться. Індивідуальна робота – це індивідуальна робота. У це вкладається душа, коли створюєш першу іграшку сам, це стільки емоцій, стільки енергії, вона несе позитив», — майстриня Ірина Лепеха.

Жіночий клуб рукодільниць зазвичай збирається в бібліотеці Короленка. Щовихідні чернігівські жінки вчаться самостійно виготовляти іграшки, посуд, декорації для осель, обереги. Днями майстрині розписуватимуть різдвяні пряники – солодкі подарунки для дітей.

 «Для жінки дуже важливо займатися якимось рукоділлям. Таким чином вона дає собі зрозуміти, що в неї все добре. Так вона дбає про себе і про свій внутрішній стан», — майстриня Вікторія Сидорова.

А заселити у свою домівку янголів-хранителів дуже просто: хлопчика чи дівчинку з крильцями варто залишити в спальні, біля дитячого ліжечка, на кухні або прикрасити ялинку. Такий оберіг охоронятиме вашу родину, переконані майстрині, і з вами завжди житиме ваш янгол-хранитель.

Ще статті по темі

Back to top button