Суспільство (відео)

Як підготувати свою душу до великого християнського свята (Відео)

7 січня православні християни відзначатимуть одне з визначних свят року – Різдво Христове. Великому святу передував довгий піст. Але більше ніж тіло треба готувати до Різдва власну душу, зазначають священнослужителі. Одні з найважливіших справ, які необхідно встигнути здійснити до свята, – посповідатися та причаститися.

«Тілесне очищення неможливе без духовного. Церква звертає увагу кожної людини на те, щоб зцілити свою душу, очистити. Чим? Покаянням. Підготовка до приходу в світ Спасителя – і є зміна себе на краще. Якщо говорити про очищення, то найперше – це очищення через сповідь і причастя. Найбільше, що є у православній церкві – причастя.

Те, що нам подається під виглядом хліба і вина, – це тіло і кров Спасителя. Причащаючись, ми з’єднуємось разом із Ним. Людина, яка є християнином і не причащається без поважної причини, автоматично виходить із лона церковного. Найважливіше для кожного з нас – це єднання з Христом. Часом великий страх є у людини, як підступитися, також багато залежить від священиків. Потрібно для себе знайти цей час серед тижня, коли менше людей у храмах. Хто стукає, тому відчиняють.

Шукайте і знайдете», -настоятель Катерининської церкви отець Роман.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button