Суспільство (відео)

З трибуни Верховної Ради чернігівську владу звинуватили у байдужості до спорту (Відео)

Відомий український спортсмен, призер Олімпійських Ігор із плавання Денис Силантьєв, а нині народний депутат України, виступаючи з трибуни Верховної Ради, на прикладі діяльності чернігівської влади розповів про проблеми в розвитку спорту.

Він зареєстрував проект постанови, якою пропонується Кабміну невідкладно затвердити державну цільову соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на період до 2020 року.

Денис Силантьєв — народний депутат України:

«На Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро Україна опинилась на 31 місці, і це найгірший результат за всі часи! Ні для кого не секрет, що головна проблема цих показників — відсутність фінансування спору в усіх галузях!

Керівництво Чернігівської міської ради в ультимативній формі довело до відома, що в 2017 році міська Рада не буде фінансувати спортивні школи фізкультурно-спортивних товариств, якщо вони не перейдуть до комунальної власності. І такі випадки не поодинокі…

Під гаслом децентралізації держава самоусунулась від підтримки масового спорту, що в умовах законодавчої невизначеності призводить до проблем у розвитку спорту на територіальних громадах.

Саме тому ми з колегами по Комітету зареєстрували проект постанови 4984, якою пропонується Кабміну невідкладно затвердити державну цільову соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на період до 2020 року (наступна Олімпіада), запровадити план заходів на 2017 рік з реалізації національної стратегії з оздоровчо-рухової активності в Україні на період до 2025 року.

Вдосконалити роботу із залученням інвесторів, меценатів для відновлення наявної спортивної інфраструктури. Місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування в установленому порядку вжити заходів щодо умов для регулярних занять спортом із метою зміцнення загального стану здоров’я українців!

Забезпечити організацію спортивних таборів (зокрема числі літніх), спортивних шкіл, забезпечити спортивні майданчики поруч із місцями масового відпочинку, за місцем проживання, роботи і т.д. із залученням механізму державно-приватного партнерства».

 

Ще статті по темі

Back to top button