Суспільство (відео)

З’явилося проникливе відео до другої річниці боїв за Дебальцеве (Відео)

На українців дивляться бійці різних підрозділів, які брали участь в обороні і до самого виходу утримували плацдарм навколо міста.

Українські військові створили відеокліп, присвячений другій річниці боїв за Дебальцеве. На відео — бійці різних підрозділів, які брали участь в обороні і до самого виходу утримували плацдарм навколо міста.

Давня українська дума «Ой, віє вітер буйний…» на текст Івана Котляревського, записана спеціально до відео, присвяченого другій річниці Дебальцево, у виконанні Тараса Олексевича, колишнього військовослужбовця 128-ї гірськопіхотної бригади та ветерана російсько-української війни.

«У кожного з них є свої міркування, своя історія, як і у тисяч інших українських воїнів, які боролися з перших днів протистояння та до цього часу тримають лінію від подальшого вторгнення окупанта. Спогади і думки ветеранів, актуальні події на лінії зіткнення — є нашою спільною реальністю, абстрагування від цих явищ – є втечею від неї. Хотілося б, на це звернути увагу. Про це і відео», — зазначив режисер-оператор Сергій Моргунов.\

У суботу, 18 лютого, кілька сотень людей взяли участь у пам’ятній ході на честь учасників Дебальцевської битви. Вони рушили Хрещатиком від будівлі Київської міської державної адміністрації і до Софійської площі.

Нагадаємо, у лютому 2015 року понад 2,5 тисячі українських воїнів залишили позиції і відійшли на північний захід. До цього впродовж кількох місяців Росія стягнула до Дебальцевого війська, які значно перевищували українські. Під час бойових дій, що тривали від 15 січня до 18 лютого 2015 року за даними Генерального штабу ЗСУ, в районі Дебальцевого загинуло 110 військовослужбовців, 270 було поранено, 7 — взято в полон та 18 зникли безвісти. За весь час оборони Дебальцівського виступу загинуло 136 та було поранено 331 військовослужбовця ЗСУ. Значними були втрати українських військ в озброєнні. Близько 30% техніки було знищено противником або виведено з ладу силами наших підрозділів.

Джерело: 5 канал

Ще статті по темі

Back to top button