Суспільство (відео)

За обвал гуртожитку в Чернігові керівник ЖЕКу може сплатити 30 млн гривень (Відео)

Мешканці зруйнованого гуртожитку в Чернігові вимагають від керівника ЖЕКу 30 мільйонів гривень. У таку суму вони оцінили наслідки службової недбалості, внаслідок котрої споруда в грудні минулого року обвалилася, загинула жінка, важко травмувався хлопець, а майже дві сотні людей лишилися без житла, йдеться в сюжеті ТСН.

Люди хочуть отримати по 100 тисяч гривень на кожну постраждалу родину. Ще 27 млн розраховує стягнути з керівника ЖЕКу прокуратура.

Мешканці розповідають, що за кілька годин до трагедії скаржилися в ЖЕК на те, що будинок тріщить, але аварійної бригади того дня не дочекалися. Прокуратура ж вважає, що будинок потребував капітальної реконструкції, гроші на це були, але використані не за призначенням.

«Лишалося понад 300 тисяч на рахунках, котрі можна було використати», — переконує прокурор Роман Єременко.

Екс-керівник КП “Новозаводське” Вячеслав Ніколенко із закидами на свою адресу не згоден. Він переконує, що не був належним чином поінформований про жахливий стан гуртожитку. Перед тим пробув на посаді лише 10 місяців, тому як слід не розібрався із житловим фондом.

«Про проблеми я дізнався в день обвалу. Якщо там хтось знав і елементарно не виконував своїх службових обов’язків, котрі мав би виконати – може, я, звісно, і відповідаю, що я там їх менше контролював», — розмірковує обвинувачений.

Згідно з декларацією Ніколенка за 2016 рік, взяти з нього нічого: дві квартири – на дружині, на ній же обидва автомобілі, в екс-керівника ЖЕКу є лише зарплата і кредит у банку. На рештки обваленого будинку накладено арешт, бо вони тепер є головним речовим доказом у кримінальному провадженні. Поки триває суд, ремонтувати чи реконструювати його заборонено, а нового житла людям не обіцяють. Тож вони тимчасово туляться в студентських гуртожитках і чекають на завершення процесу.

Ще статті по темі

Back to top button