Суспільство (відео)

Заборона на відео: справу Малоштан хочуть розглядати за зачиненими дверима (Відео)

Хоробрі – в бійці, сором’язливі – в суді. Ховаючи обличчя, банда підлітків, які ще у квітні хвацько били Поліну Малоштан, у повному складі була присутня на черговому судовому засіданні в Деснянському суді.

Утім, один із резонансних судових процесів Чернігова хочуть розглядати без журналістів. Принаймні на підготовчому засіданні у кримінальній справі побитої групою підлітків Поліни Малоштан ЗМІ заборонили вести відеозйомку. Із клопотанням виступили батьки обвинувачених, самі підлітки та їхні захисники. Головною причиною такого рішення називали вік дітей.

«Вважаю в інтересах неповнолітньої необхідно припинити здійснення відеозйомки судового процесу», — наголошує представник обвинуваченої Марії Півень.

«Зараз я попрошу журналістів, операторів, будь ласка, вимкніть камери», — говорить головний суддя Деснянського районного суду у м. Чернігові Микола Кузюра.

Неочікувано за те, аби судове засідання проходило без зайвих очей, виступила і сторона обвинувачення. Прокурор висловив думку про обмеження доступу ЗМІ до певних частин судового процесу.

«Зважаючи на резонанс справи і на те, що обвинувачені неповнолітні, окрім Тимченко, вважаю за необхідне розглянути рішення про розгляд справи у закритому засіданні, що стосується осіб та їх допиту», — зауважує прокурор Юрій Савицький.

Захисник потерпілої впевнений: справу починають затягувати. Обурився і забороною журналістам знімати процес.

«У цьому випадку заслуга насамперед прокуратури, оскільки прокурор пішов супереч думці потерпілої сторони, суспільства, бо ця справа має розголос», — вважає адвокат потерпілої Поліни Малоштан Сергій Нестеренко.

Також прокурор запропонував відкласти розгляд справи через відсутність однієї із потерпілих, яка перебуває наразі за кордоном.

«У мене, судячи з поведінки прокурора, є обґрунтований сумнів у зацікавленості, упередженості прокурора щодо розгляду кримінального провадження», — розповідає адвокат потерпілої Поліни Малоштан Сергій Нестеренко.

Шокована розвитком подій і потерпіла сім’я Малоштан.

«Я зацікавлена в тому, щоб люди бачили, кожен крок бачили, як проводиться засідання», — говорить мати потерпілої Поліни Малоштан.

«Неприємно з ними зустрічатися, вони позаду сидять і цукерки їдять, ноги позакидали, сміються, весело їм було», — згадує потерпіла Поліна Малоштан.

Поліна розповідає: хоч і рідше, але і досі їй надходять погрози. У жовтні дівчина знову лягатиме на місяць до лікарні в Києві на чергове обстеження та лікування.

«Почала на погоду реагувати дуже, тиск може підскочити, а з очима – зараз лінзи ношу», — зауважує потерпіла Поліна Малоштан.

Підготовче засідання у справі перенесли на 10 ранку 12 жовтня. Тоді ж і повинні вирішити, чи буде судовий процес відкритим.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Валерій Ворошкевич

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Замечательно! Возраст «детей» не позволяет съемку. но разбойи зверство допустим!

Back to top button