Суспільство (відео)

Загадкова загибель працівника прикордонної застави (Відео)

14 березня у Сновському районі сталася трагедія. У річці потонув 34-річний Володимир Савенок. Його тіло з водойми підняли наступного дня. Сам чоловік із села Прибинь Корюківського району. Працював кочегаром на прикордонній заставі в Гуті Студенецькій.

За попередньою версією рятувальників, стався нещасний випадок. Начебто під час риболовлі перекинувся човен, у якому і був Володимир. Вибратися з води він не зміг, хоча добре плавав.

Тіло за 80 метрів від берега знайшли водолази обласної водолазно-рятувальної станції. У прикордонній службі з приводу загибелі їхнього працівника мовчать, посилаючись на таємницю слідства.

— Проводиться слідство правоохоронними органами, ми не маємо права давати жодних коментарів, крім того, що можемо підтвердити, що внаслідок нещасного випадку загинув наш працівник, — Олександр Дудко, начальник прес-служби Чернігівського прикордонного загону.

Однак родичі загиблого не вірять офіційній версії. Брат Володимира – Валерій Савенок – працює у прикордонній службі, але наразі його тимчасово відсторонили від роботи. Каже, того дня Володимир не ловив рибу, а допомагав монтувати причал.

— Я черговим заступав того дня, а він відпрацював свою зміну. Зачислили його в робочу групу на кордоні з бригадою 6 осіб, виїхали о 9.30 автомобілем УАЗ на довге тривале несення служби, називається Урочище Чорти. Монтувати причал для військового човна, — Валерій Савенок, брат загиблого.

У журналі інструктажу були записані прізвища та є підписи тих осіб робочої групи, які виїздили в наряд. Серед них є і Володимир.

— О 9.30 виїхали, о 18.00. Відбувся дзвінок телефонував дільничний інспектор, прапорщик Нагорний Андрій Миколайович. Сказав: викликайте начальника відділу, у нас НП, ми перевернулись, одного немає. Я спитав, кого. Він відповів: Володя.

По факту, як кажуть родичі, смерть Володимира чомусь фіксують у позаслужбовий час.

— Що позаслужбовий час, що служба скінчилася, як могла скінчитися служба? Якщо цей випадок стався із 17:00 до 18:00, а служба наряду була до 18.00, — Юрій Борисенко, родич загиблого.

За місяць Володимиру виповнилось би 35 років, у нього залишилася дружина з двома дітками: 4-річною Поліною та семикласницею Анастасією. Родичі не можуть змиритися з трагедією. Вони хочуть з’ясувати обставини смерті чоловіка. Накопичилося дуже багато запитань, на які поки що ніхто не може дати відповідей.

— Нас цікавить, усіх людей нашого села, чого його не врятували, всі вийшли на берег, він не зловживав, був фізично здоровою людиною. І чому вони все це приховують, — Світлана Борисенко, тітка загиблого.

Родина Володимира Савенка хоче почути правду. Планує звернутися до екстрасенсів, аби ті допомогли відновити картину трагедії, що сталася 14 березня.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button