Суспільство (відео)

Заручники газового монополіста (Відео)

— Мівіною труїмося. І це дитину треба годувати.

У холодильнику Олени Литвиненко лише сухі продукти. Тарілку супу для малолітньої онуки позичили сусіди з будинку поруч. Від початку тижня понад дві сотні мешканців цього будинку живуть без газу.

— Готувати гарячу їжу просто немає на чому, хіба що в чайнику. Приїхали, хотіли встановити лічильник, їм не дозволили, вони натомість відключили газ, просто на зло, — Наталія Фурса, мати маленької дитини.

Загальнобудинковий лічильник обліку мешканці не хочуть. Зібрали підписи та написали заяви до «Чернігівгазу» на встановлення індивідуальних лічильників.

— Один лічильник, який ставлять на будинок, у кілька разів дешевший, ніж ставити 56 індивідуальних, і це проблема не лише в нашому місті, а й по всій Україні, — Ігор Дуднік, мешканець будинку.

Пенсіонери встановили варту, щоб працівники «Чернігівгазу» не встановили загальнобудинкового лічильника. Кажуть, немолодим людям навіть погрожували.

— Я думав, що в нас такого не буває, привезли людей спортивної статури, не зрозуміло, хто і що. Вони тупо провокували на конфлікт, ми на конфлікт не пішли, звісно, — Веніамін Мишков, мешканець будинку.

Тоді спеціалісти ПАТ «Чернігівгаз» знайшли порив газової труби. Щоправда, де він, не з’ясували, та від газу будинок відключили.

— Його обстежити треба, але треба підписати акт, щоб визнати факт витоку газу.

Повернути газопостачання в «Чернігівгаз» беруться лише за умови комплексного виконання програми, а це і встановлення лічильника обліку на будинок.

— Якщо не буде спротиву, то лічильник – тільки одна сторона медалі, а головне – треба вирішити питання з падінням тиску. Це наші працівники можуть зробити, аби не було блокування роботи, — Олександр Качкарда, головний інженер ПАТ «Чернігівгаз».

Коли підключать газопостачання, в «Чернігівгаз» не кажуть. Однак мешканці будинку переконують,  що готові на радикальні методи. З понеділка обіцяють перекрити головну вулицю міста.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. На сьогоднішній день в будинок припинено подачу газу через аварійну ситуацію. В ході проведення планово-технічного обслуговування було зафіксовано падіння тиску, що свідчить про витік газу. Згідно правил безпеки систем газопостачання України, в такій ситуації пускати газ в будинок не можна. Обов`язково мають бути проведені роботи по виявленню місця витоку і подальший ремонт газопроводу. Балансоутримувач КП «Новозаводське» про даний факт повідомлено. З приводу провокацій з боку газовиків 100% неправда! Якраз навпаки, саме за цією адресою в 2016 році співробітнику «Чернігівгазу» зламали щелепу. А 04 квітня 2017 року мешканка будинку намагалася вирвати з рук камеру, при цьому на співробітника під час виконання службових обов’язків фактично було застосовано фізичний вплив. Після цього 4 газовиків заблокували в квартирі. «Чернігівгаз» викликав поліцію, даний факт зареєстрований. Так само є відеодокази фізичного впливу на працівників, перешкоджання виконанню робіт і факт падіння тиску. «Чернігівгаз» дуже стурбований такою агресивною поведінкою споживачів і не бажає наражати співробітників на небезпеку. «Чернігівгаз» неодноразово здійснював спроби роз`яснити ситуацію людям біля будинку, але аргументи газовиків не були почуті. При цьому жителі не соромилися у виразах і всіляко ображали співробітників компанії. Тому жителі були запрошені для конструктивної бесіди в головний офіс. Від зустрічі в офісі жителі відмовилися, пославшись на те що у них немає старшого по будинку і відповідальності за всі квартири ніхто нести не бажає.

Back to top button