Суспільство (відео)

Заслужені квадратні метри для військових: у Чернігові відкрили новий будинок (Відео)

Родина Марценюк із двома маленькими дітками – Златою та Миколкою – вже облаштовується в новій квартирі. До нового року остаточно переїдуть на нове місце. Це службове житло отримав голова родини. Ремонт робили власними силами. 32 нові оселі в реконструйованому будинку Чернігова отримали військові залізничники Державної спеціальної служби транспорту.

«Велика лоджія є. Опалюється кімната і лоджія. Підлога з підігрівом. Для дітей буде зручно і тепло. Хоч і тісно, та ніхто не ображений», — радіють власники нової квартири родина Марценюк.

На обличчях рідних військовослужбовців сяють усмішки. Прийшли з короваями і подарунками. Хочуть спільно розділити радість зі своїми дітьми. Адже квартирна черга рухалася дуже повільно.

«Хочеться побажати, щоб у цьому домі жили щасливі, щоб у хаті були багаті, щоб були ковбаси, молочко, і сало, й м’ясо, і смачненькі пиріжки,і пухнасті пампушки, щоб заходили в гості і не мали злості», — бажає мати військовослужбовця Віра Романенко.

Вартість одного квадратного метра житла коштувала для військових залізничників понад 3,5 тисячі гривень. Таку низьку собівартість у Держспецтрансслужбі пояснюють тим, що будівельниками були військовослужбовці навчального центру, а чимала кількість матеріалів використана з розібраних будівель. Квартири отримали як нинішні, так і звільнені у запас військовослужбовці. Переважна більшість із них – учасники АТО.

«Програма забезпечення житлом до 2019 року повинна вирішити проблему з житлом усіх безквартирних контрактників і вона буде вирішена», — наголошує голова адміністрації Держспецтрансслужби Микола Мальков.

Вручити ключі від квартир приїхав особисто Президент України Петро Порошенко. Каже, що щаслива та забезпечена родина військовослужбовця – це додатковий стимул для українського воїна і зразкового несення служби.

«Маємо думати не тільки про танки, літаки і зброю. Солдат має бути нагодований, вдягнутий, навчений, мати кращі житлові умови», — відзначає Президент України Петро Порошенко.

Із 2006 року Держспецтрансслужба побудувала для своїх військовослужбовців 22 будинки. У воєнних діях на Донбасі брали участь 2,5 тисячі військових залізничників. Вони звели кілька нових понтонних мостів і знешкодили понад 5 тисяч боєприпасів.

Журналіст Юрій Михуля

Оператор В’ячеслав Скрипник

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button