Суспільство (відео)

Очільник чернігівської СЕС Донець понад 20 років «покривав» порушників за відкати та хабарі (Відео)

Хабарництво і розкрадання державного бюджету.

На цьому сьогодні погоріли українські санепідемстанції.

Вже затримали головного санітарного лікаря України Святослава Протаса, відзвітував на сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Обшуки почалися й в областях.

Головний лікар Чернігівської обласної санепідемстанції Микола Донець теж потрапив під приціл Антикорупційного комітету і департаменту захисту економіки Національної поліції. Цілий день у  нього вдома та в робочому кабінеті тривали обшуки.

— Директор на місці?

— Так.

— Ну тоді ми почекаємо.

—  Але ж ви не заходьте!

Підозрюваний Микола Донець не залишав свого кабінету ані на хвилину. У колективі теж було неспокійно: двері до приймальні не зачинялися. З документами туди заходили то правоохоронці, то працівники санстанції.

Врешті-решт, о пів на п’яту дня представники Антикорупційного бюро і департаменту захисту економіки Нацполіції вивели Донця та повезли в невідомому напрямку. Щось пояснити підозрюваний відмовився.

Також правоохоронці забрали з санепідемстанції комп’ютерну техніку Донця з магнітними носіями інформації, аби виявити докази корупції. На допит повезли і головного бухгалтера санстанції.

— Хто  главбух?

— Ось вона. За мною.

Микола Донець – посадовець зі скандальною репутацією. Чернігівці вже давно вимагають його звільнення з посади, пишуть українські ЗМІ, бо за часи свого керування  він перетворив обласну санепідемстанцію на конвеєр хабарів.

Миколу Донця пов’язують із кандидатом у нардепи по 206-му округу Ярославом  Гірічем,  бізнес якого – дератизація чернігівських підприємств і помешкань городян.

Також чернігівські ЗМІ стверджують, що Микола Донець причетний до скандальних схем із продажу землі для гіпермаркету «Епіцентр» і схем забудови Кордівки, сумнівних судових рішень і загадкової смерті журналіста Тараса Вознюка, який проводив розслідування про діяльність аферистів.  Подейкують, що Донець примудрився навіть відкрити у Мені незаконне виробництво з розливу води.

А ще «кришував» нечесних виробників молочних продуктів, заплющуючи очі на те, що ті домішували в сири пальмову олію.

Вочевидь, саме ці факти з 22-річної профдіяльності Донця і впали в око головного міліціянта країни Арсена Авакова.

— Попередньо злочин Миколи Донця, а це розкрадання державних коштів, кваліфікували за 191 статтею Кримінального Кодексу України. До цього можуть додати ще одну статтю КПК – «Хабарництво».

Наразі правоохоронці допитують усіх начальників відділів обласної санстанції та перевіряють усю документацію з освоєння державних коштів.   

Ще статті по темі

Back to top button