Суспільство (відео)

Земельна афера в Чернігові і до столиці долетіла (Відео)

Чернігівські можновладці обділили ветеранів АТО.

Від наділу, призначеного військовим, відрізали ласий шмат. 30 нових власників з’явились у списку садового товариства, хоча ті – не місцеві і не садоводи. Кому віддали землі ветеранів – далі в сюжеті.

Наталія показує свою дачну ділянку. Вона та ще 119 інших дачників вирішили приватизувати свої наділи. Та коли взялися до справи, все виявилося не так просто. Депутати міськради повідомили, що землею слід поділитися з місцевими ветеранами АТО.

«Це за проектом буде учасникам АТО, отак нам обумовлено. Нам як запропонували? Ми можемо поставити вас на раду і, можливо, ми вам дамо землю, але вам вирішувати – ви відмовляєтесь від людей або йдете до кінця разом», – сказала Наталія, дачниця.

Увесь цей масив на березі водойми Земснаряд на околиці Чернігова мали б дійсно віддати чернігівським ветеранам. Але під час оформлення паперів з’ясувалося, що у списках є люди, які не мають жодного стосунку до військових.

«Уважно продивившись заяви цих осіб і перевіривши деяку інформацію, стало відомо, що серед членів садового товариства у 2016 з’явився бізнес-партнер одного з депутатів», – сказав Олександр Гашпар, громадський активіст

Попередній керівник управління земельних ресурсів відмовився підписувати нову схему розподілу дачного масиву, в якому значиться 30 додаткових ділянок. Новий керівник пояснює: їх видали людям як компенсацію за відібрані території під будівництво колектора.

«Коли проклали колектор земельні ділянки відійшли до даного колектора», – сказав Василь Дмитренко, начальник управління земельних ресурсів Чернігова.

Ветерани АТО, які мали б отримати ці наділи, написали заяву до правоохоронців.

«Близько 30 ділянок, які додалися в останній момент, якось находять на майбутні ділянки які планувалися для учасників АТО», – сказав Дмитро Волошин, заступник голови ради ветеранів.

У прокуратурі відкрили кримінальне провадження.

«Розпочато досудове розслідування за кримінальним провадженням зловживання службовим становищем», – сказав Артем Олєйнік, прокурор Чернігова.

Прокурори з’ясовують, кому саме інкримінувати зловживання владою. Тим часом місцеві чиновники радять ветеранам АТО – а їх майже півтисячі в цьому районі – шукати по області вільні ділянки.

Відео дивіться ТУТ

Джерело: Подробности

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button