Суспільство (відео)

Жага до життя: дороговартісна операція поставила на ноги безхатька (Відео)

«Болить, але собаки терплячі».

Обидві передні лапи Марти загіпсовані. Зооволонтерка Марина щодня ділиться з Мартою власним гардеробом. Одягає на травмовані ніжки власні шкарпетки. Навмисно обирає яскраві – так тварина не розгризає гіпс і радіє кольорам. А це, переконує Марина Постол, допомагає в реабілітації.

«Тепер у нас триває період реабілітації. Їх забрати нікуди», — зазначає керівниця ГО «Зоошанс» Марина Постол.

Тварину підібрали тиждень тому одразу після аварії. Переїхавши цуценя, водій навіть не зупинився.

«Тварину, яка потрапила в біду, не залишиш сам на сам зі своєю проблемою, ми люди, повинні допомогти».

Напівсвідому Марту привезли до цієї клініки. Понад чотири години її оперували троє ветеринарів. Провели кілька операцій.

«Вони досить складні, бо вони сукупні – це і струси, і гематоми. Але ми вважаємо, що вона відновиться, тварина молода», — розповідає ветеринар Лариса Сакун.

Оперувати Марту довелося в борг. Частину витрат ветеринари залишили за собою. Волонтерам доведеться заплатити лише за імпланти та препарати. А це – понад три з половиною тисячі гривень.

«Операція дороговартісна, понад три тисячі, і ми тепер збираємо. Хто по 100 грн, хто скільки може – на погашення цього боргу», — відзначає Марина Постол.

Тим часом Марта вже навчилася терпіти біль. І радіти кожному своєму руху. На гіпсованих лапках вона чотири рази на день гуляє вулицею. А щоб кістки зрослися швидше – вживає кальцій.

Журналіст Наталія Тягнирядно

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button