Суспільство (відео)

Життя дітей на показ у соціальних мережах (Відео)

Чимало батьків викладають фото своєї дитини в соціальні мережі, щоб показати, яка вона мила, талановита. Це їхня гордість. Вони прагнуть відобразити кожен момент життя свого чада та зберегти на світлинах цей період часу.

Однак щодо фото дітей у соціальних мережах існує багато різних і протилежних думок. Для когось це небезпека, а для когось – буденна річ.

— Із нового року можу виставити щонайбільше в костюмчиках і все. Але щоб кожен день, то ні, не виставляю. Тому що вони виростуть, їхні фотографії знайдуть, можливо, їм буде це неприємно, наприклад, що їхнє особисте життя без відома виставляють на показ.

— На все потрібна мудрість, можна виставити фотографії родини, якщо в тебе є друзі, знайомі. Вони бачать, що у тебе є дитина, це ж добре, що у тебе є сім’я, тут нічого немає такого страшного.

— Якщо це роблять батьки, то так, якщо це робить хтось сторонній, то тільки з дозволу батьків.

Фахівці стверджують: аби викладати фото в соціальні мережі, треба знати негласні правила. Інакше можна потрапити в халепу.

— Коли ви виставляєте фото своєї дитини в інтернеті, це фото вже не належить вам, це фото належить Всесвітній Павутині. Чого не варто робити? Не варто відзначати геолокацію, де ваша дитина знаходиться, особливо місця її захоплень, оскільки знайти вашу дитину або зробити вам щось погане, можна легко і просто. Намагатися не викладати дітей оголених. Думайте насамперед про безпеку вашої дитини, — Тетяна Глюк, психолог.

Молода інста-мама Ірина викладає фото свого маленького сина Крістіана з перших днів його життя. Ділиться з іншими інста-мамами своїм досвідом виховання. Не вбачає в цьому жодної небезпеки та не вірить, що це якось може вплинути на енергетику її дитини.

— Фотографії я викладаю пару разів на тиждень. І щодня я знімаю невелику історію в інстаграм, відео, що зникає через 24 години. Знімаю, чим ми займаємося, які нові слова знає, на розвивалки як ходимо, як на прогулянці бавимось. Я не переймаюсь про це. Коли люди пишуть якийсь негатив, мені здається, вони більше навіть не в моє життя негатив несуть, а в своє, якщо вони думають про когось погано, то це впливає тільки на них, — Ірина Орешко, інста-мама.

Астрологи стверджують, що діти – найбільш незахищений елемент, особливо якщо дитина ще не похрещена, адже саме через фотографію можна зруйнувати її біополе.

— Якщо руйнується біополе або якісь пробої в полі, що відбувається? Дитина починає хворіти або в дитини починають складатися негативні ситуації в її житті з її однолітками, і, відповідно, нічим хорошим це не може закінчитися, — Алла Антонова, астролог.

Виставляти фотографії своєї дитини чи ні, вирішувати вам, але обов’язково треба знати міру та діяти насамперед в інтересах своєї дитини, щоб їй не було соромно за фото, якими ви поділилися, коли вона була ще маленькою.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button