Суспільство (відео)

Життя після смерті: чернігівці цитують волелюбного поета (Відео)

Сьогодні день пам’яті легендарного актора, поета і співака Володимира Висоцького. Пішов із життя він зовсім рано, йому було 37 років, але залишив великий слід в історії. Його творче життя – це понад 600 пісень і віршів, 20 ролей в театрі і близько 30 ролей, зіграних у кіно. Найпопулярніші картини з Висоцьким – це «Куховарка», «Короткі зустрічі», «Служили два товариші» та нестаріючий фільм братів Вайнерів «Місце зустрічі змінити не можна».

Популярність Володимира Висоцького, як і раніше, висока. ЧЕline вирішив поцікавитись у містян, чи знайома їм творчість Висоцького?

Що ви знаєте про творчість Володимира Висоцького?

«Взагалі він був найкращий патріот. Наприклад, мене приголомшив один випадок, коли він прилетів до Америки вперше, на гастролі, його оточили журналісти і почали розпитувати, як там у Радянському Союзі? Розкажіть, як там утискають демократію? Чому ви вирішили, що я буду говорити про свою країну, моя країна – це моя країна, я приїхав сюди, щоб співати свої пісні».

«Людина це чудова і пісні його прекрасні».

«Чудова творчість».

«Це був перший радянський бард, який складав вірші, музику, співав, мав великий авторитет у певної публіки Радянського Союзу. Ну, я думаю, його пам’ятають і зараз, його вірші тепер також актуальні, завжди були актуальні. Хоча цей чоловік ніколи не воював, його батько тільки воював. Дуже прекрасні вірші про Велику Вітчизняну війну, тому його всі пам’ятають як прекрасного поета, музиканта».

«Видатна особистість, поет, композитор».

«Прекрасну роль зіграв у фільмі «Місце зустрічі змінити не можна», прекрасну роль».

«Дуже дотепні у нього вірші і виконання, був любимий свого часу народом».

Висоцький – це зірка, яка не згасає. Навіть після його смерті продовжують життя пісні, в яких закладений філософський зміст, актуальний і в наш час.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button