Суспільство (відео)

Жорстокі ріпкинські підлітки: катування ветерана (Відео)

— Думаю: вб’ють то вб’ють чи заріжуть А тоді цілу ніч серце отак відходило. А щоб сказати, що я налякався, то ні.

Інвалід війни першої групи Михайло Полонський мешкає у своїй оселі сам. Ввечері, коли старенький дивився новини по телевізору, до його хати зайшов підліток. Начебто шукав сусідню,заблудився та попросився до пенсіонера попити води.

«Попив води, виходить – і за мене. Я його відштовхнув і за палицю. Палицею оцією його. Він тоді другого, а другий за дверима стояв», — постраждалий Михайло Полонський.

Уже вдвох зловмисники примудрилися завалити старенького і, доки один стільцем утримував ветерана на підлозі, інший шукав гроші. Сімсот гривень разом із гаманцем підлітки забрали з собою і миттю вибігли з оселі, встигли ще й телефонний дріт перерізати, аби старенький не викликав поліцію. Та їх побачили сусіди.

«Я йому оладки пекла до 19:00 вечора, а тоді пішла хвіртку та гараж зачиняти, чую: дід кричить «Мене пограбували!». Я бігом на вулицю, до піввулиці добігла, чую: хвірточка скрипнула – дід до хати пішов. Забігаю до хати, а він отак сидить, труситься – ноги під себе підтискає і все», — сусідка Світлана Вовк.

Сусідка зателефонувала синові та викликала поліцію. Підозрюваних знайшли вже за кілька годин. Вони гуляли в місцевому барі – гроші встигли витратити.

«За прикметами, на які вказав нам потерпілий, були встановлені 2 особи – неповнолітні місцеві мешканці. Були затримані, в злочині зізналися. Вилучені речові докази. На даний час триває слідство. Проводяться слідчо-оперативні дії», — начальник ріпкинської поліції ГУНП у Чернігівській області Юрій Іванишев.

Двоє підлітків виявилися сусідами старенького. В одного з них дідусь – заслужений дільничний України. А батько щойно повернувся із зони АТО. Його родичі переконують: онук був одержимий.
«Як на мене, то це якесь, знаєте, ото по телевізору я бачу, родове прокляття, то це воно і є», — бабуся підозрюваного.

У місцевій школі, де двоє підлітків ледь встигли закінчити 9 класів, характеризують їх не найкраще.

«Їх весь час викликали на профілактичну раду через поведінку та навчання. Профілактична робота з ними велася регулярно», — в.о. директора ЗОШ № 2 Людмила Протченко.

Нині поліція відкрила кримінальне провадження за грабіж. Можливо, статтю перекваліфікують. Та наразі клопочуть перед обласною прокуратурою про запобіжний захід, адже раніше ці двоє вже мали умовні судимості.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button