Суспільство (відео)

«Журавлики» відділилися від «Сонечка»: в Парафіївському дитсадку відкрили ясельну групу (Відео)

У селі Парафіївка, що на Ічнянщині, відкрили ясельну групу «Журавлик» при дитячому садку «Сонечко».

Таким чином дитячому закладу вдалося розділити діток різного віку, які до цього виховувалися вкупі. У ясла-сад ходитиме 15 парафійчан.

Вони першими переступають поріг свого садочка, і свій шлях, як і годиться, поливають сльозами: для найменших жителів Парафіївки Ічнянського району в дитячому закладі «Сонечко» відкрили довгоочікувануясельну групу «Журавлик».

— І мами раді, це ж узагалі. Відходили двоє дітей і тепер третя дитинка, радості немає меж. Тепер і мамі на роботу можна піти, — Наталія Голубенька, мама.

15 маленьких хлопчиків і дівчаток, яким немає ще й двох років, уже завтра під пильним оком вихователів розпочнуть звикати до самостійного життя без мам і татусів. А сьогодні, вдягнувши вишиванки, вони вже пробують танцювати і співати, й отримують настанови від старших діток.

На честь відкриття ясельної групи «Журавлик» при Парафіївському дошкільному навчальному закладі «Сонечко» на ігровому майданчику влаштували цілу концертну програму. І батьки, і вихователі дуже радіють події, адже до цього дітки різного віку ходили до збірної групи садочка, що суперечить педагогічним нормам виховання.

— Нарешті дітки дочекалися свого часу і тепер відвідуватимуть наш дошкільний заклад. Він дуже красивий і комфортний, бо наш колектив працьовитий і творчий. Він усе робить для того, аби дітки в нашому закладі почувалися комфортно, розвивалися і здобували знання, — Алла Андрійко, директор Парафіївського ДНЗ «Сонечко».

Бебі-бум у Парафіївці спостерігається останні кілька років. У селі працюють два дитячі садки, втім, місця усім охочим все одно не вистачає. Черга зросла до 70-ти дітей. Тож селищна рада за власні кошти взялася розширювати приміщення одного з садків, аби навчанням і вихованням забезпечити усіх дітлахів. Для ясельної групи «Журавлик» відбудували занедбану половину будівлі «Сонечка».

— Оце вже три роки ми ремонтуємо цю частину приміщення. З бюджету селищної ради витратили більше мільйона. Це і пластикові вікна, і перекриття даху, і підлога, і штукатурка, і двері, сантехніка, опалення, більше мільйона,-  Валентина Карпенко, голова Парафіївської об’єднаної територіальної громади.

За словами Валентини Карпенко, ще півмільйона із бюджету селищної ради виділили на закупівлю меблів для «Журавлика». Днями їх мають довезти. До речі, об’єднавшись в одну громаду шляхом децентралізації, селищній раді не довелося шукати фінанси по всьому світу. Грошей на реконструкцію приміщення для ясельної групи вистачило у власному бюджеті.

Ще статті по темі

Back to top button