Суспільство (відео)

Журналістське розслідування про скандальне побиття школярок (Відео)

Тут разом із мамою живе вісімнадцятирічна студентка педагогічного університету, майбутня вихователька дошкільнят, яка ногами гамселила молодшу на п’ять років чернігівку.

Вдома Євгенію Тимченко ми не знайшли. Дзвінок у квартирі відкючений.

– Нічого погано про неї сказати не можу, — сусідка.

Та в університеті її також сьогодні не було. Там називають її занадто амбіційною. Євгенія вступила до Національного педагогічного університету імені Шевченка. Мала би стати вихователькою, та нині вона – в перших рядах на відрахування.

— Вона навчається на факультеті дошкільної педагогіки і англійської мови. Після того, що вона зробила, бути вихователем не можна, — Микола Носко, ректор Чернігівського педагогічного університету.

В 32-му ліцеї про випускницю Тимченко не говорять. Захищають ще одну забіяку Настю. Та навчається теж тут у восьмому класі. Кажуть, активна і лідер серед однолітків. Щоправда, перекладають провину на батьків.

— Ця ситуація сталася в позаурочний канікулярний період. Треба покладати більше уваги на виховання, — Олена Ячмінник, заступник директора з виховної роботи.

На відео в соцмережах вона одна із активних нападниць. Лідером її називають і в школі. Та, переконують, дівчина добре навчається, а її батьки присутні на усіх зборах. А тато ще й колишній поліцейський.

— Я не можу назвати її проблемною. Що нею керувало, залишається загадкою, — Олена Ячмінник, заступник директора з виховної роботи.

У школі нам повідомили, що дівчина кається та перебуває в стресі. Мовляв, і «швидку» їй викликали. Ми знайшли, де вона проживає, та у розмові із журналістами вона менш активна, ніж під час розправи з однолітками.

— Я не можу вам нічого сказати, пробачте.

Чернігівці побаченим відео шоковані. Та нарікають на виховання батьків. Утім, поліція уже опитала кілька десятків школярів, яких ідентифікували з відео. Після перших двох побитих дівчат знаходяться й інші жертви цієї ж трійці. Нині відкрили два кримінальні провадження, за яким їм світить реальний термін ув’язнення до чотирьох років.

— У нас відкрите кримінальне провадження. Воно передбачає до 4 років позбавлення волі, — Сергій Бриль, речник ГУНП у Чернігівській області.

Поки слідчі з’ясовують усі обставини, постраждалій чотирнадцятилітній Поліні надходять телефонні погрози. Дівчинка перебуває в лікарні зі струсом та чисельними синцями.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button