Суспільство (відео)

Зі сльозами і розпачем зайшли у нові кімнати постраждалі від обвалу гуртожитку (Відео)

Гуртожиток по вулиці Ціолковського, 14 сьогодні приймає нових поселенців. Після обіду свої пожитки сюди почали звозити постраждалі від обвалу будівлі на Попудренка. В коридорі їх зустрічає вахтерка. Пропонує взяти м’які матраци.

«Це наші матраци, це привезло МНС, їх віддають жителям, які постраждали», — вахтер гуртожитку Ніна Коробко.

Їх розселили на Шерстянці на 5-му поверсі шостого гуртожитку технологічного університету – 36 родин і 89 людей. Косметичний ремонт у кімнатах робили коштом міської ради. На відновлення поверху вклали аж 350 тисяч гривень.

«Які можуть бути перші враження. Ходили, як додому, а тепер куди прийшли?», — поселенка Алла.

Поселенка Алла до своєї кімнати не заходить, чекає, поки електрики налагодять світо. У її кімнаті воно чомусь було відсутнє. Не радіє новому помешканню й Алина сусідка – пані Любов.

«Я не хочу пентхаус, я хочу рівноцінне житло, оце такий заявлений ремонт. Хіба це ремонт, люді добрі?», — поселенка Любов Кушнір.

У коридорі гуртожитку стоїть суцільний галас, люди заносять меблі, бігають дітки, хтось уже готує вечерю. На кухні стоять електроплити і пральна машина. Поселенці їх оглядають, утім, не радіють, бо цієї побутової техніки не вистачить для великої кількості людей.

«Одна пральна машина на 80 осіб. Спробуйте попрати. 8 конфорок, попробуйте приготувати? А які ваші перші враження? Як кімната? Прекрасна», — поселенець Сергій Кузьминський.

Далі пан Сергій не витримує і починає плакати.

«Район поганий і кімната мала. І не відомо, скільки ми оце тут пробудемо», — поселенець Сергій Кузьминський.

Невідома перспектива майбутнього проживання в цьому гуртожитку нині найбільше турбує поселенців. Вони ладні стерпіти невдалий косметичний ремонт, нестачу побутової техніки, віддаленість мікрорайону, аби їх лише згодом не виселили на вулицю.

«Нас хвилює наша подальша доля, бо минув місяць від нашої аварії, а ми не знаємо висновку експертизи, ми не знаємо, що нас чекає у майбутньому», — поселенка Любов Кушнір.

Це вже остання партія постраждалих від обвалу, яку ще треба було розселити. Позиція міської влади стосовно поселенців залізна, як і в перший день трагедії – кращого житла їм ніхто не дасть. Від сьогодні міська рада перестає оплачувати проживання родин у готелі.

Ще статті по темі

Back to top button