Суспільство (відео)

Зима VS комунальники: зимовий батл розпочато (Відео)

На початку тижня місто Чернігів та область засипало снігом, а зміна нічної та денної температури тільки сприяє утворенню ожеледиці. Середньодобова температура також не перевищує +5 градусів. Комунальники запевняють: до зими підготувалися давно та зробили всі необхідні запаси.

«Загалом область, за інформацією райдержадміністрації та виконавчих комітетів, підготувалася завчасно. Виконані регламентні роботи на системах тепло- і водопостачання, в житловому фонді. Заготовлений необхідний запас посипкового матеріалу та реагентів», — заступник директора департаменту ЖКГ і ПЕК Чернігівської ОДА  Андрій Ярош.

Із погіршенням погодних умов свою роботу розпочала й техніка для забезпечення належного руху транспорту.

«Працювала техніка як і у служби автомобільних доріг в області, так і техніка, що забезпечує прибирання вулиць і тротуарів у містах».

Чи застосовуватимуть цього року практику віялових відключень наразі невідомо.

«Як ми бачимо з інтерв’ю керівництва Мінпаливенерго, на складах ТЕЦ забезпечено належний рівень вугілля, а також закачано природній газ. Тому поки що інформації щодо віялових відключень немає».

У місті перше випробування снігом пройшло комунальне підприємство АТП-2528, техніка виїхала в ніч із 27 на 28 листопада. Та комунальники зазначають, що прибиранню заважають припарковані легкові автомобілі. В управлінні ЖКГ Чернігівської міської ради також повідомляють, що всі комунальні підприємства міста зробили необхідну заготовку пісково-сольової суміші, а деякі навіть збільшили.

«Цього року значно більше закупили солі, порівняно з минулим роком. Було заготовлено піщано-сольової суміші 7,16 тис. тонн і солі 3,66 тис. тонн», — говорить головний спеціаліст відділу комунального господарства та благоустрою управління ЖКГ Чернігівської міської ради Роман Гурбик.

Зібраний сніг із міста вивозитимуть на 2 полігони.

«На даний час у нас є два місця. Це в Півцях і піщаному кар’єрі, що знаходиться на Ушинського. Місця складання снігу погоджені з Держпродспоживслужбою».

Також облаштували під’їзди, підвали та дахи. Та чи не розійдуться слова комунальників зі справою і чи вистачить їм сил та ресурсів подолати примхи погоди протягом зими – покаже час.

Журналіст Марина Шолох

Оператор Сергій Бутько, Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button