Суспільство (відео)

Злодій-«кравець» обікрав чернігівських волонтерів (Відео)

У суботу, 28 січня, волонтери «Центру допомоги Чернігів» не могли виконувати свою звичну роботу – плести маскувальні сітки та «кікімор» для АТО.

Адже вночі до приміщення організації по вулиці Хлібопекарська, 10 вдерся крадій і поцупив усі необхідні для цього інструменти. Злодій розжився десятком ножиць, в’язальним гачком, бобиною ниток і чайником.

— Чайник принесла людина, яка нам допомагає, бобину приніс наш волонтер, вона була велика. Ножиці збирали, гачки. Дрібниця, але для нашої роботи має величезну цінність, — Ольга Палькова, виконуючий директор ГО «Центр допомоги Чернігів».

Волонтери кажуть: крадій брав речі за логікою, відомою лише йому. Адже не взяв навіть грошей, які лежали на видному місці.

—  Ми так перелякались, 150 гривень, але для нас це багато. Все забрали, — Ольга Палькова, виконуючий директор ГО «Центр допомоги Чернігів».

До приміщення крадій потрапив через вікно, просто вийнявши зовнішню шибку. Внутрішні ж вікна не були зачинені. І хоч, на перший погляд, втрати невеликі, волонтери все одно викликали поліцію. За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження.

Та постраждати тієї ночі могли не тільки волонтери. У цьому ж приміщенні – офіс «Громадського телебачення», і основною здобиччю могла стати техніка. За збігом обставин співробітники «Громадського» працювали до пізньої ночі.

— Це була десь 1:30 ночі, ми працювали з Сергієм над матеріалом про онкоблок, в процесі спілкування почули 2 гучні звуки. Сергій вийшов, подивився, ніби нікого немає. У нас могли винести реально, зачистити тут все і це була б катастрофа, — Анастасія Улюшева, журналіст «Громадське телебачення: Чернігів».

Наразі журналісти разом із волонтерами  думають, як убезпечити себе у майбутньому від подібних непроханих гостей, планують підключити будівлю до сигналізації. А волонтери вже поповнюють запаси інструменту, аби мати змогу продовжувати роботу.

Ще статті по темі

Back to top button