Суспільство (відео)

«Золотий» пляж та забаганки архітектора (Відео)

Щоранку тут кипить робота: важка спецтехніка і будівельники поспішають виконати замовлення. На 3 червня анонсоване відкриття пляжного сезону та презентація нового «Золотого Берега».

— Планується спортивне футбольне поле – і мале, і велике. Дитячий ігровий майданчик. Такий, що можна завести дитину, а вона там працюватиме і гратиметься під наглядом вихователів. Головною новинкою цього року є туалет зроблений відповідно до всіх санітарних норм, — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ міської ради.

У «Золотий пляж» вклали понад п’ять мільйонів гривень. Та кошторис будівництва – тринадцять мільйонів, пояснює головний комунальник міста. Проект створило архітектурне підприємство Тетяни Мазур «Портал-М». За її планами, тут має бути ще й басейн.

— На цьому місці, де були лазні, якась зона буде, де будуть басейни. Але це може знайдеться інвестор, — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ міської ради.

Виконують усі забаганки архітекторів дві підрядні організації. Їхніх власників називають найближчими друзями міського голови.

— «Укртрансбуд» і «МАГР». Це нормально, коли працюють місцеві організації, адже 10 % від виділеної їм суми повертається до бюджету у вигляді ПДФО, — Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ міської ради.

Бетонні доріжки, клумби та кілька зон для розваг і спорту. Зміни на міському пляжі «Золотий берег» помічають чернігівці.

— Задоволення шокове. Я тут пройшлася, вчора цієї клумби не було. Все яскраво та красиво, аби ще люди ставились дбайливо і зберегли на багато років.

— Чесно кажучи, мені  подобались старі лавочки. Із дашками. Зате все акуратно зробили.

Однак чернігівці переконують, що таке будівництво зруйнувало екосистему рекреаційної зони.

— Тут була своя екосистема. А тепер влаштували якусь пустелю Сахару. Я знаю таке, що не можна втручатися, а тепер солов’ї співають на тому березі, а на цьому не співають.

Шлагбауми закриватимуть в’їзди та виїзди до пляжу. А 15-й маршрут підвозитиме чернігівців до самісінького «Золотого берега».

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button