206 округПолітика

Член ДВК пішла доїти корову — її роботу на дільниці «підхопила» напарниця

На Чернігівщині відсутність члена комісії на робочому місці призвела до фальшування виборчих документів, на іншій ДВК кабінки для голосування перебувають не в полі зору членів виборчої комісії, а на іншій дільниці спостерігачі зафіксували спробу проголосувати за пенсійним посвідченням.

Про це ЧEline повідомив представник Громадянської мережі ОПОРА.

На виборчій дільниці № 740882, яка знаходиться в с. Хмільниця, Чернігівського району, спостерігачі зафіксували невідповідність прізвища члені комісії, вказаного на контрольних талонах, та фактичного підпису.

Виявилося, що за одним із столів на контрольних талонах було завчасно вписане прізвище члена ДВК Прохорової. Але вона пішла доїти корову і за її відсутності за столом працювала одна член комісії – Вікторія Петькун, яка і шукала виборців у списках, і видавала бюлетені.

Після того, як спостерігач зробила зауваження, на черговому контрольному талоні розписався інший член комісії, який сидів за сусіднім столом. Тобто фактично на контрольному талоні зазначене прізвище Петькун, а стоїть підпис Миколи Кобця. Спостерігач знову зробила зауваження і члени комісії відмовилися обслуговувати тих виборців, які стали до цього столу.

Зрештою член комісії Прохорова прийшла і знову приступила до роботи. Видача бюлетенів відновилася.

На виборчій дільниці № 740826, яка знаходиться в с. Табаївка Чернігівського району зафіксовано два порушення.

Кабіни для голосування розташовані в окремій кімнаті і знаходяться поза межами поля зору комісії. Члени комісії говорять, що “у нас завжди так було” і стверджують, що площа фойє сільського клубу, де працює дільнична виборча комісія, не дозволяє розмістити кабіни іншим чином.

Також спостерігач зафіксувала спробу проголосувати за пенсійним посвідченням. Спочатку члени виборчої комісії намагалися довести, що пенсійне посвідчення також посвідчує особу, але зрештою голова комісії заборонила видавати бюлетень і попросила виборця прийти голосувати з паспортом.

Ще статті по темі

Back to top button