206 округПолітика

Дубіль озвучив власний екзит-пол

Народний депутат Валерій Дубіль (від ВО Батьківщина) під час прес-конференції у Чернігові озвучив результати власного екзит-полу по 206-му округу.

За його словами, на більшості дільницях перемагає Ю. Власенко.

Також Валерій Дубіль обвинувачує самовисуванця Максима Микитася у фальсифікації.

Крім того, з результатами озвучених екзит-полів «СоЦИСом» і центром «Консалтинг» він не згоден.

«Люди , які представлялися «СоЦИСом» — це люди Микитася. Вони навіть не змогли пояснити всіх своїх функцій. Ми всі знаємо хто замовив цей екзит-пол», — заявив Дубіль.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Alexey Shevchenko

    1 год ·

    ЩО МІГ БИ СКАЗАТИ ЗІГМУНД ФРОЙД ПРО ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ВЛАДИ

    Як відомо, справи української влади вкрай погані, рейтинг падає, образ викликає відразу. На появу Порошенка люди без мату дивитися не можуть, його меседжі вже ніхто не слухає, але якщо і слухає, то лише для підживлення ритуальних «трьохвилинок ненависті». Яким же чином ця влада примудряється втюхати свої пропагандистські «словесні утворення» за цих умов тотальної раздратованості? Найбільш простий засіб — зробити це опосередковано. На побутовому рівні він виглядає як просте відволікання уваги від її дій (наприклад, ЛБГТ-прайдом). Але на більш глибинному рівні цей засіб зводиться до трансляції наступної пропагандитської тези: «Можливо, ми — не ідеальні, але зверність увагу на тих, хто набагато гірше за нас, оскільки вони у всьому винні».

    Причому тут класик психоаналізу, спитаєте ви? А при тому, що саме він виявив закони організації спотвореної картини світу на прикладі аналізу сновидінь , яка при всій фантастичності має свою жорстку та струнку логіку. Основні технології формування сновидіння, згідно Фройду, є технології «ЗМІЩЕННЯ» та «ЗГУЩЕННЯ». Їх лише дві, але вони універсальні та працюють не тільки у випадку формування сновидіння, але й лежать в основі ідеологій, пропагандистських повідомлень та інших «перетворених форм» (наприклад в основі «товарного фетишізму», проаналізованого К. Марксом). Ця універсальність випливає з того факту, що ідеологічно-пропагандистські конструкції — це «сновидіння з широко заплющеними очима», це суцільна брехня, яка «косить» під правду, це різновид соціальної казки, яку влада весь час розповідає зазомбованому населенню.

    А зараз перейдемо до конкретних прикладів.

    1. Віктор Янукович — головний злодій сучасності, а Межгір’я — це «лігво Дракону». Велика частка правди в цій пропагандистській тезі безсумнівно є. Янукович — це дійсно бандит та покидьок з вкрай низьким рівнем інтелекту. Ідеальний об’єкт для колективної ненависті. Однак «підміна понять» здійснюєтся тоді, коли замість реального осуду його діянь та покарання його подільників влада вдаєтся до політтехнології «ЗГУЩЕННЯ» та «ЗМІЩЕННЯ», оскільки акцентуація його злодійського образу у публічному просторі приховує той факт, що Порошенко пішов набагато далі, ніж його «папєредник» по всіх пунктах: тотальні репресії проти незгодних, особисте збагачення, показова розкіш на тлі тотального зубоження. І навіть одіозне «Міжгір’я» — це вже невеличка хатинка у порівнянні з палацами Кренделя.

    2. «Декомунізація» як імітація реформ. Ризикну виглядати ретроградом, але вважаю цю владну стратегію чистою показухою, причому вкрай вульгарною, примітивною та за великим рахунком ницою. Безсумнівно, комунізм є зло та з совком треба боротися. Однак у всіх вимірах ця боротьба може сприйматися серйозно, коли поряд зі зміною назв вулиць йдуть реальні реформи та коли боротьбу з пам’ятниками супроводжує боротьба з російськими окупантами та радянським способом відтворення влади. А оскільки нічого такого немає, то так звана «декомунізація» є лише технологією влади, яка набуває анекдотично-карикатурних рис.

    3.Юлія Тимошенко як «привілейований об’єкт відволікаючих технологій». Основна різниця між маніпулятивними стратегіями влади у випадку лідера «Батьківщини» та прикладами, наведеними вище, полягає в тому, що Тимошенко залишається активним гравцем на українському політичному полі, зростаючий рейтинг якої серйозно непокоїть діючу владу. (У випадках з Віктором Януковичем та комуністичними лідерами ситуація була набагато простішою, оскільки вони є політичними мерцями, Янукович — в плані символічному, Ленін єнд компані — в сенсі абсолютно безпосередньому, і тому технології зміщення/згущення використовуються проти Тимошенко в рамках реальної «інформаційної війни» та навіть «інформаційного кілерства» (про що мені вже доводилося писати). Яким чином ці технології працюють в зазначеному контексті?

    а) Технологія ЗГУЩЕННЯ. Основний меседж журналістів, блогерів-порохоботів, політиків провладних стосовно образу Тимошенко полягає в наступному: «ВОНА» є Першопричиною всіх основних проблем та потворних рис української дійсності — корупції (започаткувала всі її форми в іграх з Лазаренком), непідйомних цін на газ (газові контракти 2009 року), виведення грошей в офшори, тоталього розкрадання бюджетних коштів тощо. І за допомогою цієї технології відбуваються необхідні ЗМІЩЕННЯ для завдань поточних моментів.

    б) Технологія ЗМІЩЕННЯ. Її можна проілюструвати на конкрених прикладах. Так, приміром, влада потрапляє у черговий скандал, наприклад, офшорний. Депутати вимагають розслідування, суспільство збурене, журналісти викладають «гарячі» факти про офшорну діяльність Порошенко тощо. Що робить влада? Виходить основний професіонал з інформаційного кілерства, передусім, Сергій Лещенко та виступає із заявою по викриття офшорної діяльності Тимошенко. Приклад другий: владу звинувачують у колаборантстві та таємному співробіництву з Росією. Виходить черговий лайномет-професіонал на кшталт Тарасика Чорновіла та гучно стверджує, що «Тимошенко годується з руки Кремля». Приклад третій. «Батьківщина» вимагає зниження непідйомних тарифів . Виходить гігант» політтехнологічної думки» Гринів та каже, що в тарифах винна Юлія Тимошенко, оскільки саме вона заклала цю ціну у газових контрактах 2009 року. В цьому ж контексті: на заклик «Припініть тарифний геноцид»! в інтернеті виставляється картинка з черевиками фірми «Гуччі» (підтекст: який цинізм!).

    Таких прикладів можна наводити багато, а у найближчому майбутньому їх буде ще більше. Головне з’ясувати сутність мінстецівських нехитрих технологій, аналіз яких дозволяє сформулювати наступні висновки:

    (1) Оскільки українська влада не може надати жодних позитивних свідоцтв своєї діяльності, у своїй комунікації з суспільством вона буде використовувати відволікаючі технології як основний засіб пропагандистського зомбування населення;

    (2) Існує багато видів технологій згущення/зміщення. Їх об’єктами можуть бути особи або події, які втратили актуальність та штучно використовуються або не мають безпосереднього відношення до політичної боротьби для відволікання уваги від дій влади (Янукович, гомосексуалісти, пам’ятники комуністичної доби тощо);

    (3) Окремий клас об’єктів використання такої технології становлять політичні опоненти діючої влади. Ми показали, як працюють ці технології на прикладі Юлії Тимошенко як найбільш знакової фігури, проти якої ці технології використовувалис протягом багатьох років. Однак ці технології можуть використовуватися проти всіх без винятку політиків чи осіб, кого режим вважає небезпечним. Приміром, рік тому такою фігурою був Коломойський, трохи згодом — Г. Корбан, «посадка» якого супроводжувалася могутньою інформаційною «канонадою». Частково ці технології використовувалися і проти Олега Ляшка. Як бачимо, фігури абсолютно різні, засоби інформацйного знищення однакові. Однак, повторюю, в цьому переліку Тимошенко є «першою серед рівних», виступаючи основним «подразником» діючої влади та беручи на себе образ квінтесенції «Світового Зла» в координатах владної пропаганди.

    (4) Найбільш відомим аналогом технології зміщення/згущення є архаїчна технологія «Цапа-відбувайла» («офірного цапа»), в рамках якої «Цап» виступав як об’єктом «згущення» (брав на себе ВСІ гріхи міста) та «зміщення» (в реальності не мав до цих гріхів жодного відношення).

    І упорота українська влада з метою зняти з себе звинувачення за існуючий безлад зайнята пошуком цих «цапів».

    Показати менше

    https://lh4.googleusercontent.com/-AXpibc4eeeg/V4vcH1doqbI/AAAAAAAASGc/ZYxZUSHUi-EgsYz67tNVokNTafU1ro00QCL0B/w957-h737-no/12961734_1039423946134596_2807463852931036190_n.jpg

Back to top button